ΓΕΝΙΚΕΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ελαφρυντικά που ζητούν οι κατηγορούμενοι

Share this

Με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να δίνουν αγώνα για την αναγνώριση ελαφρυντικών συνεχίζεται η δίκη για τη Χρυσή Αυγή. Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστα άτομα που τήρησαν στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν.

Ο συνήγορος του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον εντολέα του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Για τον πρώην βουλευτή Γιώργο Γερμενή η συνήγορός του ζήτησε να του χορηγηθεί το το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είχε παραβατική πράξη μέχρι την απόδοση των κατηγοριών που του αποδόθηκαν το 2012. «Όλα τα χρόνια της νεότητάς του πάλευε για ένα μεροκάματο ως διανομέας και είχε μία αγάπη, τη μουσική. Η προφυλάκισή του σταμάτησε την πορεία της μουσικής του διαδρομής, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί στο εξωτερικό. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε σχέση με έκνομες πράξεις» ανέφερε η συνήγορός του και πρόσθεσε πως ο πρώην βουλευτής «αναλωνόταν νυχθημερόν στο κοινοβουλευτικό του έργο και είχε άριστη διαγωγή.

Ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, υπήρξε εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ακόμη και πριν την άσκηση ποινικών διώξεων προχωρούσε σε δωρεές σωματείων.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν τα αιτήματα περί ελαφρυντικών, θα πρέπει να προτείνει η εισαγγελέας για το εάν αυτά πρέπει να γίνουν δεκτά ή όχι. Στη συνέχεια, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη, για να αποφασίσει και θα επανέλθει για να εκδώσει την απόφασή επί της χορήγησης ελαφρυντικών.

Share this

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts