
“Ελ. Βενιζέλος”: Μείωση 65,3% της αεροπορικής κίνησης στο 8μηνο|-60,4% τον Αύγουστο|ΠΙΝΑΚΑΣ
Η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος” σημείωσε μεγάλη μείωση τόσο τον Αύγουστο 2020, όσο και στο οκτάμηνο του 2020, καθώς επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι.
Σύμφωνα με τα επίσημα προσωρινά στοιχεία του αεροδρομίου, η επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 60,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με 1,2 εκατ. επιβάτες περίπου.
Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 47% και 66,2% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου.Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.
ΠΗΓΗ money-tourism.gr










