ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Τι αλλάζει τον Φεβρουάριο στις αναστολές εργασίας (vid)

Οι αναστολές συμβάσεων εργασίας τον τρέχοντα μήνα θα δηλώνονται πλέον στο «ΕΡΓΑΝΗ» εκ των προτέρων – Αύξηση στο ημερήσιο ποσό 

Σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου καταβλήθηκε το επίδομα 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου, στους δικαιούχους- εργαζομένους. Ωστόσο, όσον αφορά τους εργοδότες, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας τον τρέχοντα μήνα θα δηλώνονται πλέον στο «ΕΡΓΑΝΗ» εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων. Η νέα διαδικασία, ανακοινώθιηκε προ ημερών και εφαρμόζεται ήδη από τον τρέχοντα μήνα.

Με άλλα λόγια, επανέρχεται από τον Φεβρουάριο η διαδικασία εκ των προτέρων υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής.

Συνεπώς, το υπουργείο Εργασίας δίνει χρονική προθεσμία 5 ημερών για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο σύστημα. Έτσι οι αναστολές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να δηλωθούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, εφόσον η αναστολή σύμβασης διαρκεί όλο τον μήνα (1-28/2) ή η χρονική διάρκειά της ξεκινά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Αλλαγή τον Φεβρουάριο – Μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό

Το επίδομα των 534 ευρώ, ειδικά για τον  μήνα Φεβρουάριο θα καταβληθεί στους δικαιούχους- εργαζόμενους με μία μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό στα 19,07 ευρώ έναντι 18,7 ευρώ ανά ημέρα, με την αύξηση αυτή να προκύπτει στο ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts