ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιστολή της Ένωσης προπονητών πάλης στον Αυγενάκη

Επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε η Ένωση Ελλήνων Προπονητών Πάλης, την οποία κοινοποίησε στη ΓΓΑ και την ΕΛΟΠ.

Η επιστολή αναφέρει τις θέσεις των Ελλήνων προπονητών σχετικά με όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία σχετικά με διαφθορά νεαρών παλαιστών από παράγοντες και προπονητές του αθλήματος, καθώς και την επανέναρξη των προπονήσεων.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την στενοχώρια και τον προβληματισμό μας για αυτά που συμβαίνουν στην Ελληνική κοινωνία και τον Ελληνικό αθλητισμό. Ποικίλα δημοσιεύματα μας θλίβουν καθώς δημιουργούνται πλανημένες εντυπώσεις για το άθλημά μας και για εμάς τους προπονητές που το υπηρετούμε.
Εμείς παλεύουμε ιδρώνοντας στα γυμναστήριά μας κάνοντας ταπεινά το έργο μας και προσκαλούμε κάθε συνάνθρωπο να δει ποιος πραγματικά μοχθεί για την πάλη και τον Αθλητικό μας πολιτισμό. Δεν είμαστε παράγοντες αλλά καλλιεργητές και παραγωγοί “Αρετής” στα παιδιά μας. Τώρα είναι η σειρά των παραγόντων της πάλης να κάνουν ένα άνοιγμα στην ελληνική κοινωνία για την ωφελιμότητα του αθλήματος ως σπουδαίου μέσου για την καταπολέμηση κάθε μορφής παρενόχλησης και βίας (anti-bulling). Ίσως αυτή η έλλειψη ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για την παιδαγωγική αξία του αθλήματος μας και η ειδωλολατρία του πρωταθλητισμού να συνετέλεσαν στο να φτάσουν τα πράγματα έως εδώ.
Ενώ λοιπόν αισθανόμαστε άσχημα για όλα αυτά που ακούγονται και να αδικείται συλλήβδην η ελληνική πάλη θέλουμε να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία. Για αυτό θα κάνουμε την υπέρβαση για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να ζήσουμε ξανά τις μέρες που είχε γνωρίσει η ελληνική πάλη στο παρελθόν και ακόμα καλύτερες.
Εμείς οι προπονητές, ως μέλη της νεοϊδρυθείσας Ένωσης, δεν αισθανόμαστε ούτε είμαστε μόνοι μας. Γι’ αυτό θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και την Γ.Γ. Αθλητισμού να ελκύσουμε την νεολαία της χώρας στις παλαίστρες αντί για τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών και από την εικονική πραγματικότητα στην αληθινή στάση ζωής.
Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. υφυπουργός θα πειστεί για την αναγκαιότητα της αποστολής μας και θα κάνει το παν να ανοίξουμε τις παλαίστρες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των νέων μας»

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts