ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή του αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές με τον τεχνολογικό κλάδο ξανά στο επίκεντρο

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν αυτό που πέρασε σχετικά πιο αναίμακτα τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 0,12%

Με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται εκ νέου πιέσεις και τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών για άλλη μία συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν απώλειες σήμερα.

Μία ημέρα μετά τα αισθητά κέρδη, επανήλθε το αρνητικό κλίμα της περασμένης εβδομάδας και με τους κλάδους της ενέργειας και τον τεχνολογικό να αναλαμβάνουν να προπορευθούν των χθεσινών απωλειών, τα χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση χαμηλότερα κατά 1,15%.

Η δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης έδειξε ότι το β΄ τρίμηνο του 2020 συρρικνώθηκε κατά 14,7% σε ετήσια βάση και κατά 11,8% σε μηνιαία, ενώ οι προσλήψεις για το ίδιο διάστημα διολίσθησαν στο -3,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Απώλειες άνω του 2% σημείωσε ο κλάδος των τραπεζών, με αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι από τους λίγους που ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, καταγράφοντας έστω και οριακή άνοδο 0,16%.

Η μετοχή της βρετανικής Royal Mail εκτοξεύθηκε κατά 25,03% μετά την αύξηση του στόχου εσόδων για το τρέχον έτος, ενώ κατά 9,83% ενισχύθηκε η μετοχή της επίσης βρετανικής JD Sports, μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα το β΄ εξαμήνου του 2020, όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν αυτό άλλωστε που πέρασε σχετικά πιο αναίμακτα τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 0,12%, σε αντίθεση με το Μιλάνο που απώλεσε 1,81% και το Παρίσι 1,59%, ενώ πτώση 1,01% σημείωσε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts