ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Προβλέψεις για άνοδο των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Δεδομένου ότι το κόστος ζωής φαίνεται να βρίσκεται σε μια ατέρμονα ανοδική πορεία αυτές τις μέρες, οι ταξιδιώτες πιθανόν να αναρωτιούνται πώς να προϋπολογίσουν τα ταξίδια που θέλουν να πραγματοποιήσουν το 2023. Για να προσφέρει μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε, η εφαρμογή ταξιδιωτικών τιμών Hopper μόλις κυκλοφόρησε τον δείκτη αεροπορικών εισιτηρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, προβλέποντας πώς θα εξελιχθούν οι τιμές των πτήσεων κατά τους επόμενους μήνες στην αμερικανική αγορά.

Δυστυχώς, για όσους ήλπιζαν σε μια ανακούφιση από το απότομο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, τα νέα δεν είναι σπουδαία. Στην πραγματικότητα, όσον αφορά τις τιμές των ταξιδιών, η έκθεση της Hopper αποκάλυψε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τον περασμένο μήνα ήταν σχεδόν 20% υψηλότερες από αυτές του Ιανουαρίου 2022, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων ήταν πάνω από 50% υψηλότερες.

Παρόλα αυτά, παρά το σοκ των καταναλωτών λόγω των σημερινών οικονομικών συνθηκών, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι στην πραγματικότητα κατά 6% χαμηλότερες από τα προ-πανδημικά επίπεδα, σύμφωνα με την Hopper. Η έκθεση υποδηλώνει ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς μπαίνουμε στις θερμότερες εποχές, αλλά προβλέπει ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον χαμηλότερες από τις τιμές κορύφωσης του περασμένου καλοκαιριού.

“Αν και οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2022 για τα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι, τα αεροπορικά εισιτήρια αναμένεται να είναι υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα, καθώς το κόστος παραμένει υψηλό και η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά τη χωρητικότητα των αεροπορικών εταιριών”, αναφέρει η Hopper.

Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 5% αυτόν τον μήνα, ανεβαίνοντας σε μια μέση τιμή 277 δολαρίων για ταξίδια μετ’ επιστροφής, και στη συνέχεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Εικάζεται ότι ο μήνας Μάιος θα φέρει μερικές από τις υψηλότερες τιμές εσωτερικών πτήσεων, με εκτιμώμενη μέση τιμή εισιτηρίου 348 δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 10%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 πριν από την πανδημία, αλλά πτώση 11% έναντι της ίδιας περιόδου πέρυσι.

Παρόλο που η Hopper προβλέπει ότι το μέσο κόστος των ναύλων εσωτερικού θα φτάσει περίπου τα 350 δολάρια αυτό το καλοκαίρι, το ποσό αυτό παραμένει ακόμη 11% χαμηλότερο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν έφτασε περίπου τα 400 δολάρια.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές

Η έκθεση αποδίδει τη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων σε έναν ατυχή συνδυασμό τριών παραγόντων: ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνει το κόστος γενικά (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων των αεροσκαφών), η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών και η ακόμη μειωμένη προσφορά εξοπλισμού και επιχειρησιακής ικανότητας των αεροπορικών εταιριών.

Ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για τα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι αναμένεται να παραμείνουν κάτω από τα επίπεδα του 2022, τα αεροπορικά εισιτήρια αναμένεται να είναι υψηλότερα από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία. Οι συνθήκες στον κλάδο δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε που “μια τέλεια καταιγίδα, με συσσωρευμένη ζήτηση, χαμηλή αεροπορική χωρητικότητα και εκτίναξη του κόστους των καυσίμων των αεροπλάνων οδήγησε τα αεροπορικά εισιτήρια σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022”, σημείωσε η Hopper.

 

The post ΕΡΕΥΝΑ: Προβλέψεις για άνοδο των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts