ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερντογάν προς Μπάιντεν: Να αρθούν οι κυρώσεις της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Όπως είπε ο Ερντογάν, η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα οι Πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα – Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν διπλωματική επιτυχία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Τζο Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες κυρώσεις» που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Τα σενάρια για τις τιμές σε ενέργεια – τρόφιμα που ενεργοποιεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ουκρανία: Υπό τον έλεγχο της Ρωσίας δύο σταθμοί φυσικού αερίου

Eurobank: Στα €424 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2021 – Μονοψήφιος ο δείκτης NPEs

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts