ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκαν οι επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση εισαγωγών χρυσού ρωσικής προέλευσης – «Πάγωμα» στα περιουσιακά στοιχεία της Sberbank

Σύμφωνα με ανάρτηση της τσεχικής προεδρίας στο Twitter, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της ΕΕ ενέκριναν το επόμενο πακέτο κυρώσεων ως απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Τα νέα μέτρα θα ευθυγραμμίσουν την ΕΕ με τους εταίρους της G7, θα ενισχύσουν την εφαρμογή τους και θα κλείσουν τα κενά όπου χρειάζεται.

Στις νέες κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση εισαγωγών χρυσού ρωσικής προέλευσης (και των κοσμημάτων), το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Sberbank, περισσότερες κυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και δέσμευση ότι οι κυρώσεις δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια παγκοσμίως.

Η δέσμη θα εγκριθεί από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στις 10:00 (ώρα Βρυξελλών). Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή τους αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στους πιστωτές το… μπαλάκι – Ποιοι εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εγκρισιμότητας

«Κόλαση» φωτιάς στα Μέγαρα, απειλείται το Αλεποχώρι – Αποκαΐδια αφήνει πίσω της η πυρκαγιά στην Πεντέλη (pics+ vid) (upd)

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 10.700 καταναλωτές στην Αττική

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts