ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτική εκτίμηση FT: Εως και 41.000 οι θάνατοι από κοροναϊό στη Βρετανία

Η πανδημία του κοροναϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα.

Ως χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τα στοιχεία ONS έδειξαν ότι οι θάνατοι που καταγράφηκαν την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου ήταν 75% υψηλότεροι από το κανονικό στην Αγγλία και την Ουαλία, το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Καταγράφηκαν 18.516 θάνατοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σύγκριση με τον πιο πρόσφατο πενταετή μέσο όρο των 10.520 για την ίδια εβδομάδα του έτους.

 

Επίσης, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι θάνατοι στο σπίτι και στα κέντρα φροντίδας είχαν αυξηθεί απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου, οι θάνατοι στα κέντρα φροντίδας έφτασαν τα 4.927, σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό των 2.471 τον προηγούμενο μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts