ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η διαδρομή των υιοθεσιών αθλητών της ΔΟΕ από την ΕΟΕ

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα σε όλους. Από σήμερα μπλοκ στους ανεμβολίαστους αλλά η αναστάτωση στο χώρο του αθλητισμού θα είναι μικρή ως ανύπαρκτη.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Λίγοι ως ελάχιστοι είναι οι μη εμβολιασμένοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες οπότε στο χώρο του αθλητισμού δε βλέπω να τους ακουμπά το μέτρο για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο τους στα γυμναστήρια.

Ο Αυγενάκης και η φόρμουλα 1

Στο Κατάρ βρέθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού έχοντας μαζί του τον Νίκο Κερερέ. Έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πριν ακόμα γίνει υφυπουργός. Νυν εκτελεστικός διευθυντής του Ράλι Ακρόπολις ο Κερερές και επιστημονικός συνεργάτης του Αυγενάκη που θέλει να πετύχει ότι δεν κατάφεραν όλοι οι προκάτοχοι του. Να φέρει φόρμουλα 1 στην Ελλάδα. Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο καθώς οι προδιαγραφές είναι συγκεκριμένες, μην διαπραγματεύσιμες και πολύ ακριβές. Βέβαια η προβολή και όλα τα παράπλευρα κέρδη (μαζί και οικονομικά) είναι τεράστια, αν όλα στηθούν σωστά. Αν το καταφέρει και αυτό…

Οι υιοθεσίες της ΔΟΕ

Πολύς ντόρος έγινε για τις υιοθεσίες της ΔΟΕ και για όλα φταίει το κακό Sportsfeed που αποκάλυψε τις αδικίες. Ασχολήθηκα το σαββατοκύριακο με το θέμα για να καταλήξω ακριβώς τι έχει γίνει. Λοιπόν, η ΕΟΕ έστειλε χαρτί σε όλες τις ομοσπονδίες των Ολυμπιακών αθλημάτων με τα κριτήρια της ΔΟΕ, ζητώντας να προτείνουν αθλητές και αθλήτριες. Επαναλαμβάνω σύμφωνα με τα κριτήρια της ΔΟΕ που είναι ξεκάθαρα. Να χρειάζονται βοήθεια, να διεκδικούν πρόκριση και να μην έχουν ιστορικό με ντόπινγκ.

  • Από μια γύρα που έκανα, οι ομοσπονδίες που ακολούθησαν τα κριτήρια της ΔΟΕ αριθμούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και δε χρειάζονται όλα. αν δεν μου ξέφυγε κάποια, τρεις ομοσπονδίες έδωσαν ονόματα υποψηφίων με προοπτικές οι οποίοι (και οποίες) δεν έχουν χορηγούς. Όλες οι υπόλοιπες προτίμησαν να ενισχύσουν τους πιο προβεβλημένους.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δεν προτάθηκε από τον ΣΕΓΑΣ. Η Καρδιτσιώτισσα σερβιτόρα που τυγχάνει να είναι 8η Ολυμπιονίκης και Νο1 στην Ευρώπη, δεν είχε ποτέ στην καριέρα της χορηγό. Επίσης δεν είχε καμία βοήθεια από τον ΣΕΓΑΣ και όποια χρήματα πήρε πριν από τους Ολυμπιακούς, ήταν από την ΕΟΕ που ΄έδινε για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

  • Αντιθέτως ο ΣΕΓΑΣ πριμοδότησε με αρκετές χιλιάδες πρόσωπο που δεν είχε καν στο πρόγραμμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο προσκομούσε παραστατικά Ολυμπιακής προετοιμασίας. Έχω τις αποφάσεις του ΔΣ με τα αναλυτικά ποσά στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Η πρόταση του Καρρά

Στην ΕΟΕ ΄έφτασαν (όπως ΄έφτασαν) οι προτάσεις των ομοσπονδιών και ο επικεφαλής της Ολυμπιακής προετοιμασίας Γιάννης Καρράς, πρότεινε να μην δοθεί ο βοήθημα σε πολλούς για να μην φτάσει το ποσό να είναι ελάχιστο για τον κάθε δικαιούχο. Τότε λοιπόν η ΕΟΕ έβαλε τα δικά της κριτήρια που ήταν φωτογραφικά και τελικά βγήκε η λίστα που βγήκε.

  • Στην ερώτηση που έγινε σχετικά με τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν χορηγούς αλλά μπήκαν στη λίστα, η απάντηση που δόθηκε από το προεδρείο ήταν: «Αυτή τη στιγμή κανένας δεν έχει χορηγό για την επόμενη χρονιά». Αδιάβαστοι. Στοιχηματική εταιρεία από το Σεπτέμβριο (μετά τους Ολυμπιακούς) ανακοίνωσε νέες συνεργασίες οι οποίες προφανώς δε θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts