ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα είναι για την NCL ο τέλειος προορισμός κρουαζιέρας»

Το πρώτο από τα έξι πλοία της νέας, πρωτοποριακής κατηγορίας Prima της Norwegian Cruise Line (NCL), το «Norwegian Prima», έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες στην όμορφη ισλανδική πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ, όπου έγινε και η φαντασμαγορική τελετή ονοματοδοσίας του με ανάδοχο τη σούπερ σταρ τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι.

Στο παρθενικό του ταξίδι το υπερσύγχρονο σκαρί απέπλευσε από το Ρέικιαβικ, ταξίδεψε για δύο συνεχείς ημέρες στην ομιχλώδη Νορβηγική Θάλασσα, έπιασε λιμάνι στο Κορκ της Ιρλανδίας και συνέχισε στο Πόρτλαντ της Αγγλίας, στη Χάβρη της Γαλλίας και το Αμστερνταμ.

Η συνεχής ανάπτυξη της Norwegian Cruise Line έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η εταιρεία από το 2021 κάνει home porting στον Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Jewel», ενώ έχει και άλλα δύο πλοία της που πιάνουν σε ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η αποστολή μας στο Ρέικιαβικ μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε από κοντά τόσο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της NCL, Χάρι Σόμερ, όσο και με τον αντιπρόεδρο και Managing Director Κέβιν Μπούμπολτζ, οι οποίοι μας αποκάλυψαν τα σχέδια της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο την Ελλάδα.

Η πρώτη ερώτηση που θέσαμε στον κ. Σόμερ αφορούσε το κατά πόσο οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις θα επηρεάσουν τη βιομηχανία της κρουαζιέρας. Εκείνος εστίασε στον πληθωρισμό: «Οι διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι ένα φαινόμενο που θα έχει μικρή διάρκεια και ότι από το δ’ τρίμηνο του 2022 θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Θεωρούμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Απομένει να το δούμε και στην πράξη. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει ύφεση στην αγορά και θα συνεχίσει η κρουαζιέρα να καταγράφει ρεκόρ μέσα στο 2022 σε σύγκριση με το 2019. Ειδικά το 2023 θα είναι χρονιά-ρεκόρ και… χτυπάμε ξύλο για να μην το γρουσουζέψουμε. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους νέους αλλά και στους πιστούς επισκέπτες μας ένα ευρύ φάσμα προορισμών και δρομολογίων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η φετινή σεζόν στην Ευρώπη είναι η πιο εκτεταμένη μέχρι σήμερα για την εταιρεία μας, με οκτώ πλοία και περισσότερα από 100 λιμάνια. Η φιλοσοφία μας “Guest First” βάζει τους επισκέπτες μας στο επίκεντρο κάθε απόφασης και εξέλιξης που παίρνουμε, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να καινοτομούμε στην προσφορά προϊόντων κρουαζιέρας τα τελευταία 55 χρόνια».

Η συζήτηση στράφηκε στην Ελλάδα και τα σχέδια που έχει η NCL, με τον κ. Σόμερ να δίνει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση:

«Οι πελάτες μας από την Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία λατρεύουν την Ελλάδα και τα πανέμορφα νησιά της, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη. Κάνουμε από πέρυσι home porting στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και τα προσεχή χρόνια, μέσα σε μια μακρά τουριστική περίοδο που αρχίζει για εμάς από τον Μάρτιο και πηγαίνει έως τον Νοέμβριο. Κάνουμε και κυκλικά δρομολόγια που ξεκινούν από τον Πειραιά και πάνε στην Κωνσταντινούπολη και την Αίγυπτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει φανταστική δουλειά. Σχεδιάζουμε να εμπλουτίσουμε τις κρουαζιέρες μας σε άλλα ελληνικά νησιά εκτός από τα προφανώς δημοφιλή».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το 2023 η Norwegian θα φέρει στον Πειραιά να κάνει home porting ένα από τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια της σειράς Prima.

Για τα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά τη μείωση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον ανέφερε ότι τα «Prima 5» και «Prima 6» θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το LNG ως εναλλακτικό καύσιμο και πρόσθεσε: «Κάνουμε μελέτες για χρήση μεθανόλης, υδρογόνου και fuel cells. Δεν ξέρουμε αν το LNG είναι η απάντηση στο πετρέλαιο αφού και αυτό είναι ορυκτό καύσιμο. Η λύση είναι τα εναλλακτικά καύσιμα και συνεργαζόμαστε και με άλλες εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούμπολτζ μιλώντας στο «business stories» αποκάλυψε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι να φέρει περισσότερα από τρία πλοία στις ελληνικές θάλασσες:

«Η Ελλάδα είναι από τους βασικούς προορισμούς για τη Norwegian Cruise Line. Ολοι οι πελάτες μας απ’ όλο τον κόσμο θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, αγαπάνε την Ελλάδα και τα νησιά της. Η Ελλάδα είναι ο τέλειος προορισμός για εμάς ως εταιρεία κρουαζιέρας. Εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα ενώ και πολλοί Ελληνες τουρίστες επιλέγουν να ταξιδεύουν με τα κρουαζιερόπλοιά μας. Βλέπουμε μια συνεχή και σημαντική αύξηση στην αγορά της χώρας από πέρυσι, όταν επιλέξαμε να κάνουμε home porting στο λιμάνι του Πειραιά. Φέτος έχουμε ένα πλοίο που κάνει home porting, το “Norwegian Jewel”, και άλλα δύο που επισκέπτονται ελληνικά νησιά.
Τα επόμενα χρόνια έχουμε σχέδια να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ελλάδα και να φέρουμε και άλλα πλοία. Εχοντας ένα πλοίο στον Πειραιά λειτουργεί και ως διαφήμιση, μας κάνει γνωστούς στην ελληνική αγορά και προσελκύει Ελληνες τουρίστες οι οποίοι μπορούν να επισκεφτούν και άλλα εξωτικά μέρη ανά τον κόσμο μαζί μας». Και κατέληξε λέγοντας: «Αγαπάμε την Ελλάδα και, όπως είδατε, όταν επανεκκινήσαμε τις κρουαζιέρες μετά από 500 ημέρες απραξίας λόγω της πανδημίας ξεκινήσαμε από τη χώρα σας».

Συνολικά, οκτώ πλοία της NCL πλέουν στα ευρωπαϊκά ύδατα αυτό το καλοκαίρι. Ο στόλος της επισκέπτεται περισσότερα ευρωπαϊκά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία κρουαζιέρας. Πρόκειται για τα «Norwegian Dawn», «Norwegian Epic», «Norwegian Escape», «Norwegian Gem», «Norwegian Getaway», «Norwegian Jade», «Norwegian Star» και «Norwegian Prima».

«Η Ευρώπη ήταν πάντα κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο και είναι βασικός προορισμός κρουαζιέρας για την NCL», δήλωσε ο κ. Σόμερ.

Ο πλοίαρχος του «Norwegian Prima» Ρόμπερτ Γκούσταφσεν

Το «Norwegian Prima»

Το «Norwegian Prima» αναχώρησε στις 3 Σεπτεμβρίου για τα ταξίδια του προς τη Βόρεια Ευρώπη από την Ολλανδία, τη Δανία και τη Μεγάλη Βρετανία, πριν χαράξει ρότα για τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα ταξιδέψει στην Καραϊβική από τη Νέα Υόρκη, το Γκάλβεστον του Τέξας και το Μαϊάμι, προτού εγκατασταθεί στα λιμάνια βάσης του, το Πορτ Κανάβεραλ της Φλόριντα και το Γκάλβεστον για την περίοδο κρουαζιέρας 2023 και 2024.

«Με τον εκπληκτικό σχεδιασμό του και τις μοναδικές ανέσεις του, το “Norwegian Prima” αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή κατηγορία», δήλωσε ο Φρανκ Ντελ Ρίο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. «Ως το πιο ευρύχωρο νέο κρουαζιερόπλοιο, με εμπειρίες που προσφέρει μόνο η κατηγορία Prima, συνεχίζει την κληρονομιά της NCL στις πρωτιές του κλάδου. Θέλαμε να λανσάρουμε το “Norwegian Prima” σε μια τοποθεσία εξίσου ξεχωριστή και μοναδική με το ίδιο το πλοίο, και το εντυπωσιακό τοπίο του Ρέικιαβικ ήταν το τέλειο σκηνικό για μια τέτοια περίσταση-ορόσημο».

Tο κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Prima» κατασκευάστηκε στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Διαθέτει 1.646 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 5.400 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 1.388 μελών του πληρώματος. Επιπλέον, εκτείνεται σε οκτώ καταστρώματα, ενώ για πρώτη φορά κάθε δημόσιος χώρος προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε κατηγορίες σουιτών από κάθε άλλο πλοίο.

«Το όνομα “Prima”, που σημαίνει πρώτο στα ιταλικά, ταιριάζει απόλυτα με την κληρονομιά της εταιρείας μας σε πρωτιές στον κλάδο», τόνισε ο κ. Σόμερ. «Η νέα κατηγορία των πλοίων μας είναι μία ακόμα απόδειξη της εξέλιξης της εταιρείας μας, που συνδυάζει τη φιλοσοφία “πρώτα ο επισκέπτης” με το πνεύμα καινοτομίας που μας χαρακτηρίζει».

Η NCL στα πλοία της νέας κατηγορίας επαναπροσδιόρισε το πρωτοποριακό για τον κλάδο project της «The Waterfront» με την Ocean Boulevard, διπλασιάζοντας τον χώρο και προσθέτοντας μεγαλύτερη ποικιλία από εμπειρίες και επιλογές φαγητού από ποτέ.

Τοποθετημένη στο όγδοο κατάστρωμα του «Norwegian Prima», η Ocean Boulevard, συνολικού μήκους 4.000 τ.μ., περιβάλλει ολόκληρο το κατάστρωμα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν σε ολόκληρο το πλοίο και να απολαύσουν εκπληκτική θέα στον ωκεανό, ενώ έχουν την επιλογή να πάρουν μέρος σε πολλές εξαιρετικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Παράλληλα, το «Norwegian Prima» παρουσιάζει μια νέα, πολυδιάστατη εμπειρία ψυχαγωγίας εν πλω, με πολλές πρωτιές για τον κλάδο της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου χώρου στον κόσμο που μετατρέπεται από θέατρο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τύπου Λας Βέγκας.

Το Prima Theatre and Night Club είναι ένας τριώροφος χώρος σχεδιασμένος για να μετατρέπεται εύκολα από μια υπερσύγχρονη σκηνή παραστάσεων σε εκτεταμένη πίστα χορού, η οποία διαθέτει προσαρμόσιμη διάταξη καθισμάτων και κινούμενη οθόνη LED που προκαλεί δέος καθώς χαμηλώνει από την οροφή και έχει σχεδόν το μισό μέγεθος του χώρου.

Δραστηριότητες

Είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας που προσφέρει πίστα καρτ εν πλω, προσφέροντας τη μεγαλύτερη και για πρώτη φορά τριών επιπέδων πίστα Prima Speedway. Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ευθύγραμμη διαδρομή μήκους άνω των 420 μέτρων, ο αυτοκινητόδρομος περνάει και μέσα από το πλοίο, προσφέροντας 14 στροφές όπου 15 οδηγοί μπορούν να αγωνιστούν ταυτόχρονα, αγγίζοντας ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα.

Για τους επισκέπτες που αναζητούν την πιο ακραία έξαρση αδρεναλίνης, το «Norwegian Prima» προσφέρει το The Drop, την πρώτη εν πλω ελεύθερη πτώση στον κόσμο, όπου οι χρήστες κάνουν πτώση 10 ορόφων φτάνοντας στις υψηλότερες δυνάμεις G -μεγαλύτερες και από ένα επιταχυνόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1- και βιώνοντας μια μοναδική συγκίνηση. Ακόμα, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στο «Norwegian Prima», ως μέρος του Aqua Park και της κεντρικής πισίνας του πλοίου, η πρώτη νεροτσουλήθρα Tidal Wave της NCL δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του σερφ να κάνουν βόλτα με ένα inner tube για να πιάσουν το τέλειο κύμα.

Διαβάστε ακόμη

Μάρτιν Δουγιάμας: Ο Έλληνας πίσω από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα για ψηφιακή εκπαίδευση (pic)

Επέκταση της τουριστικής σεζόν: Aνοιχτά ξενοδοχεία και τον Νοέμβριο σε Κρήτη, Κω και Ρόδο (pic + πίνακας)

Ανατροπή για τα τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει – Με δύο τρόπους η πληρωμή

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts