ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Η θεατρική παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες»
στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Σάββατο 1η Αυγούστου (ώρα 21:00)

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την παράσταση «Χρωματιστές ιστορίες», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, το Σάββατο  Αυγούστου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Η παράσταση αφορά τέσσερις μικρές ιστορίες από τα «Χρωματιστά βιβλία» του Στράτη Μυριβήλη, τα οποία εκδόθηκαν σε διαφορετικές στιγμές της ζωής του συγγραφέα: Το πράσινο βιβλίο (1935), Το γαλάζιο βιβλίο (1939), Το κόκκινο βιβλίο (1952) και Το βυσσινί βιβλίο (1959). Το μοτίβο που συνδέει τα διηγήματα είναι η ανάγκη του ανθρώπου να αναζητήσει τον πυρήνα των πραγμάτων που τον περιβάλλουν. Ο Στράτης Μυριβήλης, σημαντικός Έλληνας πεζογράφος, από τους κυριότερους εκπροσώπους της Γενιάς του ΄30, γεννήθηκε ως Ευστράτιος Σταματόπουλος, στη Συκαμιά της Λέσβου.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου τον Ιούλιο του 2019, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη.

Χρωματιστές ιστορίες, από τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο στο ...
Ταυτότητα παράστασης
  • Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ινώ Μενεγάκη, Χριστέλα Γκιζέλη
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
  • Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
  • Μουσική: Χριστέλα Γκιζέλη
  • Διάρκεια: 75 λεπτά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ. 22530 32300 | www.piop.gr

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts