ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Πορτογαλία καταργεί την υποχρέωση των τεστ για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο

Στην κατάργηση της υποχρέωσης οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε τεστ Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Πορτογαλία προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.

Η ενημερωμένη οδηγία εισόδου στην Πορτογαλία έρχεται 21 εβδομάδες αφότου οι Βρετανοί που ταξίδευαν στην ηπειρωτική Πορτογαλία έπρεπε να υποβληθούν σε ένα τεστ για τον κορωνοϊό, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους.

Με τη σειρά του το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) ενημέρωσε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για την Πορτογαλία, ευθυγραμμιζόμενο με τις αλλαγές τη πορτογαλικής κυβέρνησης.

Αυτό ισχύει για ταξιδιώτες που διαθέτουν πιστοποιητικό NHS Covid ή ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να αποδεικνύει τον πλήρη εμβολιασμό του ταξιδιώτη, με εμβόλιο εγκεκριμένο από την Ε.Ε., τουλάχιστον 14 ημέρες πριν το ταξίδι ή πιστοποιητικό ανάρρωσης της Ε.Ε., που να αποδεικνύει την ανάρρωση από τον Covid-19, τουλάχιστον 11 ημέρες και όχι περισσότερες από 180, από την ημερομηνία του ταξιδιού. Τα πιστοποιητικά μπορούν να είναι, είτε σε ψηφιακή μορφή, είτε σε χάρτινο αντίγραφο.

Επιπρόσθετα, οι ταξιδιώτες έχουν την υποχρέωση κατά το check-in για τις πτήσεις τους να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική κάρτα εντοπισμού τους.

Όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό NHS Covid ή ψηφιακό πιστοποιητικό της Ε.Ε. πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρησή τους, με τα παιδιά ηλικίας έως και 11 ετών να απαλλάσσονται από αυτή την υποχρέωση.

Ωστόσο, όσοι εμφανίζουν σημάδια αδιαθεσίας και θερμοκρασία 38°C και πάνω κατά την άφιξή τους στην Πορτογαλία, ενδέχεται να απαιτηθεί να υποβληθούν σε ένα τεστ Covid-19 και να παραμείνουν στο αεροδρόμιο μέχρι να είναι έτοιμα τα αποτελέσματα της εξέτασης.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts