ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Boeing αποκτά άδεια για παροχή δορυφορικού Internet

Η Boeing αποκτά άδεια για παροχή δορυφορικού Internet

Η Boeing αποκτά άδεια για παροχή δορυφορικού Internet

H Starlink της SpaceX αποκτά στο πρόσωπο της Boeing ακόμα έναν ανταγωνιστή στην προσφορά υπηρεσιών δορυφορικού Internet. Η Boeing πήρε ήδη την έγκριση για την εκτόξευση δορυφόρων που θα προσφέρουν υπηρεσίες Internet.

H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission – FCC) των ΗΠΑ έδωσε την έγκριση για την κατασκευή, εκτόξευση, τοποθέτηση και λειτουργία ενός πλέγματος δορυφόρων που θα μπορούν να προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet, αρχικά στις ΗΠΑ και ίσως αργότερα να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Η Starlink της SpaceX οδηγεί τη συγκεκριμένη κούρσα του ανταγωνισμού, στην οποία φαίνεται ότι θα προστεθούν και άλλοι παίκτες. Το πλάνο της Boeing είναι να εκτοξευτούν 147 δορυφόροι συνολικά, οι 132 εκ των οποίων θα βρίσκονται σε ύψος 965 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, ενώ οι υπόλοιποι 15 θα βρίσκονται σε ύψος 27.350 – 43.450 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

Σε αυτό το στάδιο δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της Boeing για το πότε θα ξεκινήσει να προσφέρει στο κοινό τις δορυφορικές υπηρεσίες της.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts