ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η DER Touristik θέλει να εξαγοράσει την FTI | Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο όμιλος DER Touristik, ο οποίος ανήκει στον κολοσσιαίο όμιλο Rewe, θέλει να αγοράσει το FTI Group, που εδρεύει στο Μόναχο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού πράκτορα, μετά την TUI, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Αυτό έγινε γνωστό από πρόσωπα που γνωρίζουν τη σχεδιαζόμενη συναλλαγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt, η οποία επικαλείται κύκλους της Rewe, το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η συναλλαγή μεταξύ της DER Touristik και της FTI φέρεται να εξαρτάται κυρίως από μια πιθανή περικοπή του χρέους της FTI. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η FTI επιβαρύνεται με χρέη ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η πλειοψηφία του ομίλου FTI ανήκει στην αιγυπτιακή οικογένεια Sawiris. Ο μακροχρόνιος μέτοχος μειοψηφίας Samih Sawiris ανέλαβε το 75,1% των μετοχών τον Απρίλιο του 2020 και ακολούθως χορηγήθηκε δάνειο των 235 εκατομμυρίων ευρώ από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (ΟΤΣ). Ο ιδρυτής της εταιρείας Dietmar Gunz αποχώρησε από την FTI στα τέλη του 2020. Ο Samih Sawiris παρέδωσε έκτοτε τις μετοχές του στον γιο του Naguib.

Ούτε η DER Touristik ούτε η FTI θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Handelsblatt.

The post Η DER Touristik θέλει να εξαγοράσει την FTI | Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts