ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ECA κυνηγά επανένταξη του σπριντ στους ευρωπαϊκούς αγώνες

Η ECA πιέζει τους διοργανωτές των ευρωπαϊκών αγώνων του 2023 να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις για το αγώνισμα του σπριντ ώστε να εισέλθει επίσημα στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Οι πρώτοι ευρωπαϊκοί αγώνες διεξήχθησαν στο Μπακού το 2015, οι δεύτεροι στο Μινσκ το 2019 και οι επόμενοι έχουν προγραμματιστεί για το 2023 στην Κρακοβία. Στους δύο πρώτους η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του κανόε συμμετείχε με το αγώνισμα του σπιρντ. Παρόλο αυτά στους επερχόμενους ενώ έχει ενταχθεί επίσημα το αγώνισμα του σλάλομ για το σπριντ η συμμετοχή είναι αβέβαιη.

Η ECA λοιπόν ανακοίνωσε : «Στην σεζόν του 2023 το κανόε σλάλομ έχει ήδη εγκριθεί ως μέρος των ευρωπαϊκών αγώνων στην Κρακοβία, ενώ όλοι περιμένουμε εάν οι διοργανωτές θα μπορέσουν να χτίσουν έναν χώρο για το κανόε σπρίντ», ενώ προσέθεσε: «Εάν η υλοποίηση του πρότζεκτ είναι επιτυχής και το κανόε σπριντ ενταχθεί στο πρόγραμμα των ευρωπαϊκών αγώνων για τρίτη συνεχόμενη φορά, το 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κανόε σπριντ».Τα αθλήματα που έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα για την Κρακοβία 2023 είναι το καράτε, το μοντέρνο πένταθλο, ταε κβο ντο, κανόε σλάλομ και μπιτς χαντμπολ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts