ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft σταματάει την υποστήριξη της PHP στα Windowns

Από την έκδοση Vista του λειτουργικού της Microsoft και μετά, η εταιρεία υποστηρίζει την PHP. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποστήριξη και ανάπτυξη για τις εκδόσεις 7.3 και 7.4, με την εταιρεία να βοηθάει στην ανάπτυξη των security fixes της PHP 7.2. Όμως, από την PHP 8 και μετά η υποστήριξη στα Windows σταματάει.

Ο Dale Hirt, project manager της PHP για τη Microsoft, δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης είναι 2 χρόνια από την κυκλοφορία για διορθώσεις σφαλμάτων και 1 έτος μετά από αυτό για διορθώσεις ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι η PHP 7.2 θα σταματήσει να υποστηρίζεται από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Η PHP 7.3 θα τεθεί σε λειτουργία επιδιορθώσεων ασφαλείας μόνο από τον Νοέμβριο. Η PHP 7.4 θα συνεχίσει να έχει ένα ακόμη έτος υποστήριξη για διορθώσεις σφαλμάτων και στη συνέχεια ένα έτος για διορθώσεις ασφαλείας.

Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία της PHP σε Windows στις εκδόσεις 7.2, 7.4 και 7.4 όσο υποστηρίζονται επίσημα. Όμως, δεν πρόκειται να υποστηρίζουμε την PHP για Windows με κανέναν τρόπο από την έκδοση 8.0 και μετά.

Αν θέλετε μετά τη λήξη της υποστήριξης να τρέξετε PHP στα Windows, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Linux μέσω του Windows Subsystem for Linux (WSL).

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts