ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η TUI αναμένει ρεκόρ επισκεπτών στην Ελλάδα στη φετινή τουριστική περίοδο που ξεκίνησε σήμερα| Το όνομα “Ηράκλειο” δόθηκε σε αεροσκάφος B 737-8 της TUI fly | 40.000 πτήσεις και 4.500 ξενοδοχεία

Αεροσκάφος της TUI fly, τύπου Boeing 737-8, προσγειώθηκε σήμερα στις 10:00 π.μ. στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, όπου έλαβε χώρα πανηγυρική τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους στο όνομα «Ηράκλειο».

Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι ήταν παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Δριτσάκος, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας, εκπρόσωποι φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι συνδέσμων, ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες του νησιού.

Ανάδοχος του αεροσκάφους είναι η 32χρονη Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ βρέθηκε στην όμορφη τελετή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και αύριο θα δημοσιεύσει φωτορεπορτάζ, παραλειπόμενα και τις αναλυτικές δηλώσεις που έγιναν.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: “Από σήμερα, αεροσκάφος της TUI θα φέρει το όνομα της πρωτεύουσας του πιο δημοφιλούς και μεγαλύτερου νησιού μας”.

Η ονοματοδοσία του αεροσκάφους ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν της TUI στην Ελλάδα. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που η TUI στοχεύει σε ρεκόρ επισκεπτών με πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα. Καλωσορίζουμε θερμά τους πρώτους επισκέπτες της TUI, που φέτος μάλιστα έρχονται στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με την TUI για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Αισιοδοξούμε και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο στη χώρα μας”.

Η TUI κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και προσφέρει φέτος στην Ελλάδα το μεγαλύτερο σε όγκο πρόγραμμα όλων των εποχών, προσφέροντας 4.500 ξενοδοχεία σε 24 ελληνικούς προορισμούς. Η εταιρεία αναμένει το 2022 περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης πελατών, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τα προ κρίσης επίπεδα του 2019. Λόγω της υψηλής ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς, η TUI ξεκινάει τη σεζόν στην Ελλάδα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, με 62 πτήσεις εντός του Απριλίου προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, διότι αεροσκάφος της TUI θα απογειώσει το όνομα της πόλης μας και θα το μεταφέρει σε όλη την Ευρώπη. Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και και πολιτισμούς και τα αεροδρόμια αποτελούν σημεία σύνδεσης και συνάντησης των ανθρώπων», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας.

«Ξεκινά σήμερα η φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουμε μια δυνατή χρονιά στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Oliver Lackmann, επικεφαλής της TUI fly, κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Ηράκλειο. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα κατευθύνεται προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου.

Ο Lackmann συνεχίζει: «Πέραν των πολλών ημερήσιων πτήσεων της TUI από τη Γερμανία, αεροσκάφη της TUI θα πετούν στους ελληνικούς προορισμούς και από τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία. Φέτος προσφέρουμε συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις σε 19 ελληνικά αεροδρόμια. 9.000 απογειώσεις και προσγειώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη μόνο από και προς την Κρήτη. Τακτικές είναι οι πτήσεις μας όμως και σε μικρότερους προορισμούς όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος”.

Στ. Αρναουτάκης: Το Ηράκλειο, η Κρήτη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο

«Από σήμερα το «Ηράκλειο» και η Κρήτη ολόκληρη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο, μεταφέροντας την ιδιαίτερη τουριστική μας ταυτότητα», είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του σύγχρονου αεροπλάνου Boeing 738 με το όνομα “Ηράκλειο” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της TUI, εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε με χαρά τον Υπουργό και όλους τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της ΤUI, λέγοντας «υποδεχόμαστε τα στελέχη της ΤUI, σε μια τελετή γεμάτη συμβολισμούς και συναισθήματα. Είναι τα συναισθήματα που ταυτίζονται με το καλοκαίρι στην Κρήτη, όπως τα βιώνουν τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που επισκέπτονται σε ετήσια βάση το νησί μας».

Αναφερόμενος ο κ Αρναουτάκης στην ονοματοδοσίατου σύγχρονου αεροπλάνου με το όνομα «Ηράκλειο», τόνισε, ότι «είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει την ξεχωριστή θέση που κατέχει το Ηράκλειο και η Κρήτη στον στρατηγικό σχεδιασμό της TUI. Πρόκειται για μια κίνηση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο νησί μας.

Από σήμερα το «Ηράκλειο» θα πετάει με τα φτερά της TUI στον κόσμο. Θα μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο η ταυτότητα μιας σύγχρονης τουριστικής πόλης, που συνδυάζει την παράδοση με τη νεωτερικότητα. Που γεφυρώνει την ιστορία με το μέλλον και τις σύγχρονες υποδομές.

Χωρίς αμφιβολία η ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τους φορείς του τουρισμού για την ενίσχυση του brand name της πόλης. Μιας πόλης που επικοινωνεί με τον «έξω κόσμο» μέσω των ισχυρών στοιχείων που την καθιερώνουν ως διεθνή τουριστικό προορισμό. Το Ηράκλειο με τη μεγαλύτερη οχύρωση στη Μεσόγειο, ο Χάνδακας των Ενετών, το Μεγάλο Κάστρο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγει τα φτερά του, κατακτώντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου».

Ο περιφερειάρχης παράλληλα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της TUI, ότι «από τη δική μας πλευρά, οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε την εικόνα της ασφάλειας και της οργάνωσης που αποκομίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την TUI έναν μεγάλο τουριστικό οργανισμό σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας πως «ο τουρισμός για την Κρήτη είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, ο καταλύτης για τη συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς κλάδους, το πεδίο όπου αναδεικνύονται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Με αυτό το δεδομένο ευχόμαστε καλές πτήσεις στα αεροπλάνα σας και μια καλή τουριστική χρονιά στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις αερομεταφορές».

Ο κ. Αρναουτάκης με αφορμή την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, είχε συναντήσεις με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, με στελέχη της TUI, τον πιλότο και διευθυντικό στέλεχος της TUI, Όλιβερ Λάκμαν, τον Δ/τη της Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, εκπροσώπους του τουρισμού, κ.α.

Η TUI

Η TUI κατέχει ισχυρή θέση στην Ελλάδα και στον ξενοδοχειακό τομέα, με περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Φέτος προστέθηκαν στην Ελλάδα δυο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, το TUI Blue Sensatori Atlantica Caldera Palace στην Κρήτη και TUI Blue Sensatori Atlantica Dreams Resort στη Ρόδο.

Επίσης, νωρίς ξεκίνησε φέτος και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. “Βλέπουμε και πάλι μια αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρες. Ήδη από τον Απρίλιο όλα τα πλοία του στόλου της TUI Cruises είναι σε λειτουργία. Η μεσογειακοί προορισμοί, και ειδικά τα ελληνικά νησιά, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας”, δήλωσε από το Ηράκλειο η κα. Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises.

Το TUI Group

Η TUI Group είναι ο κορυφαίος, παγκόσμιος τουριστικός όμιλος. Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στον FTSE 250, δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου του Ανόβερου και στο τμήμα Ανοιχτής Αγοράς του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους 28 εκατομμύρια πελάτες του, 21 εκατομμύρια εκ των οποίων στις ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες.

Οι υπηρεσίες του ομίλου καλύπτουν ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα του τουρισμού. Περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαίες επωνυμίες όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 16 κρουαζιερόπλοια, από το MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας και τα πλοία αποστολής μέχρι τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και τα κρουαζιερόπλοια της Marella Cruises στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίους tour operators και διαδικτυακών πλατφόρμων σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση των βασικών δραστηριοτήτων της με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και υπηρεσίες υποδοχής πελατών στους τουριστικούς προορισμούς, η TUI εστιάζει όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών. Ο Όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας. Το ίδρυμα TUI Care Foundation εστιάζει στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων με έργα σε 25 χώρες. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει τους τουριστικούς προορισμούς στην προσπάθεια ανάπτυξής τους.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts