ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία-Κοροναϊός: Καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμό κρουσμάτων στα χρονικά

Τον μικρότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 των τελευταίων δύο μηνών ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανία.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες 594 νέα κρούσματα, επί συνόλου 228.030. Ο αριθμός των θανάτων των τελευταίου 24ώρου ανέρχεται σε 176, επί συνόλου 26.920.

Σε καραντίνα δύο εβδομάδων όσοι φτάνουν από το εξωτερικό

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 15 Μαΐου θα μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η διάδοση του νέου κοροναϊού στην Ισπανία.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα και για να μεταβούν σε κέντρα υγείας, καθώς και σε περίπτωση «κατάστασης ανάγκης» αναφέρεται σε διαταγή που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η καραντίνα θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ισπανία από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 24 Μαΐου, οπότε πρόκειται να λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Τα μέτρα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες, περιλαμβανομένων των Ισπανών που επιστρέφουν στη χώρα. Μόνο οι οδηγοί φορτηγών, τα πληρώματα αεροπλάνων και πλοίων, όσοι εργάζονται σε χώρα άλλη από αυτή στην οποία κατοικούν, και το υγειονομικό προσωπικό, που φθάνει στην Ισπανία για να εργασθεί, εξαιρούνται από τον καραντίνα.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, καθώς έχει καταγράψει περισσότερους από 26.000 θανάτους και περισσότερα από 220.000 διαγνωσμένα κρούσματα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες η χώρα έχει αρχίσει να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts