ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο πεντάχρονος επιζών σώθηκε από την αγκαλιά του πατέρα του στο δυστύχημα του τελεφερίκ

Μία συγκινητική ιστορία αποκαλύφθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα με το τελεφερίκ του Μοταρόνε στη Βόρεια Ιταλία, που σόκαρε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα και καταστράφηκαν πέντε οικογένειες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανάμεσα στις ιστορίες που ξεχωρίζουν είναι αυτή του μοναδικού επιζώντα, του πεντάχρονου Ισραηλινού Eitan Biran, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ενστικτώδη αγκαλιά του πατέρα του, που τον προστάτεψε. Ο ίδιος ο πατέρας Amit, η μητέρα Tal, ο δίχρονος αδελφός Tom, και οι δύο παππούδες του σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Οι θεράποντες γιατροί του μικρού Eitan λένε πως είναι αναίσθητος και πως υποφέρει από πολλά σπασμένα κόκαλα, καθώς και ότι οι επόμενες δύο μέρες θα είναι κρίσιμες για την ανάρρωσή του. Κοντά στον Eitan, βρίσκεται η θεία του, αλλά και οι παππούδες του, γύρω από τους οποίους επικρατεί μεγάλη διακριτικότητα.

Παράλληλα, οι πληροφορίες που έρχονται από τον τόπο του δυστυχήματος αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι να έσπασε το καλώδιο ανηφορικής προσέλκυσης της καμπίνας του τελεφερίκ, την ώρα που βρισκόταν στον ανώτατο πυλώνα, εκεί που υποτίθεται πως έπρεπε να «γαντζωθεί» στο άλλο καλώδιο, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Έτσι, η καμπίνα έπεσε στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων και αφού έσκασε στη βουνοπλαγιά, κύλησε για εκατοντάδες μέτρα μέχρι που χτύπησε σε κάποια δέντρα, όπου και σταμάτησε την πορεία της.

Οι έρευνες εντείνονται στο σπασμένο καλώδιο, αλλά και στα φρένα ασφαλείας, τα οποία φαίνεται πως δεν λειτούργησαν.

Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία και προαναγγέλλουν πως θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να διαλευκανθούν τα αίτια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts