ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάλι 2022, παγκόσμιο Κ20 – Κάσσου: «Ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ»

Η Μαρία Κάσσου ήταν εξαιρετική στα 3000μ καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι και σε τέσσερις μέρες συνεχίζει με στόχο ακόμη μια διάκριση στον τελικό στα 5000μ.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ έκανε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό των 3000μ τερματίζοντας σε 9:35.90, επίδοση που της έδωσε την 8η θέση ενώ ήταν τρίτη μεταξύ των Ευρωπαίων αθλητριών. Δίχως αμφιβολία ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατακτώντας μια σημαντική διάκριση ανάμεσα σε Κενυάτισσες και Αιθιόπισσες που κυριαρχούν στα αγωνίσματα των αποστάσεων: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να μπω στην 8αδα. Στον τελικό συμμετείχαν πολύ δυνατές αθλήτριες τόσο από Αιθιοπία και Κένυα που είναι παραδοσιακά δυνατές στις αποστάσεις, αλλά και Ευρωπαίες. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα το ότι κατάφερα να τερματίσω 3η Ευρωπαία, ξεπερνώντας αθλήτριες με πολύ καλύτερα ατομικά ρεκόρ από μένα», δήλωσε στο Sportsfeed η νεαρή δρομέας, η οποία όμως όπως παραδέχτηκε ήθελε και το ατομικό ρεκόρ: «Για να είμαι ειλικρινής μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ, όμως η κούρσα εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά από ότι περίμενα. Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα χρειαζόταν να οδηγήσω, και αυτό με έριξε ψυχολογικά. Σίγουρα ήταν μια υπερπολύτιμη εμπειρία και θα με βοηθήσει πολύ και στο 5αρι που θα αγωνιστώ σε λίγες μέρες».
Η παρουσία της Κάσσου δεν σταματάει εδώ καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (00:25) αγωνίζεται και στον τελικό των 5000μ. Αυτή θα είναι και η τελευταία ελληνική συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Όπως έχει δηλώσει η ίδια έχει στόχο το ατομικό ρεκόρ αλλά και το πανελλήνιο. Το ατομικό της είναι 16:22.13 και το πανελλήνιο 16:14.23 που κρατάει από το 2013 και ανήκει στην Αναστασία Καρακατσάνη.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts