ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καθορίστηκαν οι ρεγκάτες Ολυμπιακής πρόκρισης

Η FISA ανακοίνωσε τις κρίσιμες ημερομηνίες που έλειπαν από το αναθεωρημένο σύστημα πρόκρισης και έτσι η ελληνική κωπηλασία έχει ξεκάθαρους αγώνες-στόχους.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα θα γίνει στη λίμνη Βαρέζε της Ιταλίας μεταξύ 5 και 7 Απριλίου 2021 και η τελική προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα θα διεξαχθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας μεταξύ 16 και 18 Μαΐου.

Πέρα από το δίδυμο των Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Τόκιο στη δίκωπο, υπάρχουν μερικά ακόμα πληρώματα που μπορούν να διεκδικήσουν Ολυμπιακά εισιτήρια στις δύο ευκαιρίες που θα δοθούν του χρόνου την άνοιξη. Σίγουρα ένα από αυτά είναι το μονό σκιφ με το Στέφανο Ντούσκο που είχε και το αμέσως επόμενο καλύτερο πλασάρισμα πέρυσι στο παγκόσμιο του Λιντς. Ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική έχει και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στις γυναίκες που μέχρι στιγμής αποτελείται από τις Αννέτα Κυρίδου και Ευαγγελία Αναστασιάδου ενώ η Κατερίνα Νικολαΐδου έχει και την εμπειρία και την πειθαρχία για να πάρει την πρόκριση στο μονό σκιφ, με δεδομένο ότι είναι υγιής. Πολλά ακόμα δυνατά ονόματα θα συμμετάσχουν στο κοινόβιο του Αυγούστου και θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου οπότε ελπίζουμε να αναδειχθούν και νέα πληρώματα. Σε κάθε περίπτωση όμως μέχρι την οριστικοποίηση των πληρωμάτων που θα διεκδικήσουν τελικά την πρόκριση τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts