ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καραμπέτσος για CEV, Γκιούρδας για FIVB

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της CEV και η ΕΟΠΕ επεφύλασσε εκπλήξεις.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Πριν αναφερθούμε στο ζήτημα των υποψηφιοτήτων, πρέπει να τονίσουμε ότι η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όπου πέραν του νέου ΔΣ της CEV (τετραετής η θητεία του) εκλέγονται και οι Ευρωπαίοι σύμβουλοι του ΔΣ της FIVB (Διεθνής Ομοσπονδία) είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, ωστόσο το πιο πιθανό είναι ότι θα αναβληθεί.

Παρόλο που υπάρχει η αισιοδοξία ότι στα μέσα Μαΐου θα έχει προκύψει ύφεση της πανδημίας, εν τούτοις θεωρείται απίθανο να έχουν προχωρήσει οι κυβερνήσεις σε καθολική άρση των απαγορεύσεων και η λογική λέει ότι η ΓΣ θα μεταφερθεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Είτε Ιούνιο, είτε Σεπτέμβριο οι υποψηφιότητες πλέον έχουν κλειδώσει και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εκπλήξεις σύμφωνα με πηγές μας στις διεθνείς Ομοσπονδίες (ενώ απορία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έληξε την περασμένη εβδομάδα, έως σήμερα η ΕΟΠΕ δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επί του θέματος).

Η πιο μεγάλη έκπληξη πάντως είναι η επιλογή του Μάριου Γκιούρδα για το ΔΣ της FIVB με τον Θρακιώτη παλαίμαχο άσο και τιμ μάνατζερ της Εθνικής ανδρών να ρίχνεται κυριολεκτικά στα βαθιά καθώς αυτή είναι η πρώτη του παραγοντική εμπειρία. Ο Γκιούρδας είναι σίγουρα μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του ελληνικού βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να του εξασφαλίσει μια θέση στο ΔΣ της FIVB ενώ σίγουρα πιθανή αναβολή της Συνέλευσης θα τον βοηθήσει.

Όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο της CEV θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο οποίος επίσης θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για ένα διεθνές αξίωμα.

Έτσι λοιπόν Καραμπέτσος και Γκιούρδας θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις τις οποίες κατέχει (μέχρι τη ΓΣ) ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος (η Ομοσπονδία δεν τον πρότεινε ούτε σε κάποια Επιτροπή) κι απομένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν οι υποψήφιοι διάδοχοι του…

Από κει και πέρα για μία ακόμη φορά υποψήφιος για την Επιτροπή Διοργανώσεων της CEV θα είναι ο Περικλής Μπακοδήμος (από τους έμπιστους συνεργάτες του Αλεξάντερ Μπόρισιτς και εκτελεστικός διευθυντής της ΕΟΠΕ), ενώ «ρούκις» στις υποψηφιότητες για τις Επιτροπές της CEV είναι οι Γιώργος Γεωργουλέας, Κορνηλία Αποστολάκη. Ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής για την Επιτροπή Διαιτησίας και η νομική σύμβουλος της ΕΟΠΕ για τη Νομική Επιτροπή.

Οι δύο τελευταίες ελληνικές υποψηφιότητες αφορούν το μπιτς βόλεϊ. Η πρώτη έχει να κάνει με την ανανέωση της θητείας του μέλους της σχετικής Επιτροπής της CEV Θανάση Ρέρρα (ταμίας στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΟΠΕ) και η δεύτερη με την (παρθενική) υποψηφιότητα του Νίκου Σοφιανού στην αντίστοιχη της FIVB (από τα πιο έμπειρα στελέχη και Διευθυντής της ΕΟΠΕ και επί χρόνια delegate διεθνών αγώνων στην άμμο).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts