ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καταγγελία και στήριξη μαζί…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον καταιγισμό καταγγελιών κατά της oμοσπονδίας Πάλης μια ομάδα αθλητών εξέδωσε διακήρυξη την οποία υπογράφουν Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της πάλης.

Το κείμενο της διακήρυξης

«Σε μία τόσο σημαντική χρόνια για τον αθλητισμό, χρονιά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, χρονιά επιβαρυμένη λόγω της πανδημίας, της προετοιμασίας των αθλητών που πρόκειται να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και των αθλητών και αθλητριών που θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα προ-ολυμπιακά τουρνουά και σε διεθνείς υποχρεώσεις, παρακολουθούμε έντρομοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το δημόσιο διασυρμό του αθλήματος που υπηρετούμε.

Έναν διασυρμό που έχει μοναδικό θύμα τους αθλητές και τις αθλήτριες. Θα περιμέναμε από όλους να συμβάλουν ενεργά στη βελτίωση του αθλήματος και στην εξύψωση του σκοπού που υπηρετούμε στην ιδέα του Ολυμπισμού Αντίθετα, γίναμε μάρτυρες στον διασυρμό του αθλήματός μας, που από τη γένεση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το κατεξοχήν άθλημα της διαπαιδαγώγησης των νέων.

Είναι, δυστυχώς, σύνηθες κάθε Ολυμπιακή χρονιά να εμφανίζονται κάποιοι άνθρωποι στο χώρο, άνθρωποι που παρουσιάζονται ως νηφάλιοι ευεργέτες ή Μεσσίες του αθλήματος. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, και θα συνεχίσουμε – απ’ ό,τι φαίνεται – να το ζούμε.

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές επιθυμίες και τα κίνητρα του καθενός όμως, οφείλουμε άπαντες να σκεφτούμε τους αθλητές μας που μοχθούν για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων και να σεβαστούμε την προσπάθεια που κάνουν κάτω από αντίξοες για την εποχή (Covid-19) συνθήκες.

Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι για να εξελιχθεί ένας αθλητής σε ένα άθλημα χρειάζεται να καλλιεργείται και να υπάρχει ομαδικό πνεύμα, κάτι που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Οφείλουμε να θυμόμαστε πως κάθε μορφή βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που δεχόμαστε πρέπει να την καταγγείλουμε χωρίς κανένα φόβο και χωρίς καμία ντροπή.

Ο χώρος του αθλητισμού δεν ανέχεται στους κόλπους του παραβατικές συμπεριφορές. Ο χώρος του αθλητισμού αλλά και ολόκληρη η κοινωνία έχει ανάγκη από καθαρούς ανθρώπους χωρίς άλλες σκοπιμότητες πέρα από αυτές που πρεσβεύει ο Αθλητισμός.

Οι αθλητές και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από υγιή πρότυπα όπως είναι οι Ολυμπιονίκες μας και οι πρωταθλητές μας, έχουν την ανάγκη να γίνουν ισχυροί χαρακτήρες και να ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την κάθε μορφή βίας στην ζωή τους.

Η κοινωνία το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει συμπτώματα παραφροσύνης και σήψης. Ας προβληματιστούμε γι’ αυτό, αλλά ας μην το αφήσουμε να ορίσει τις πράξεις μας. Ας εστιάσουμε στον καθημερινό μας αγώνα για την διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας και την ανάταση του Αθλήματος.

Οι αθλητές και τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από πρότυπα ορθής συμπεριφοράς. Ας γίνουμε όλοι μας αυτά τα πρότυπα, απέχοντας από πολιτικές σκοπιμότητες και από τον εκφυλισμό του αθλήματός μας.

Με εκτίμηση,

  • Αβράμης Δημήτριος, Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • Αλεξανδρίδης Χριστάκης, Πρωταθλητής -τέως Εθνικός Προπονητής Ελευθέρας Πάλης
  • Αρκουδέας Κωνσταντίνος, Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • Βεκρής Παναγιώτης, Πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής Πάλης – Φυσικοθεραπευτής
  • Θανόπουλος Δημήτριος, Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • Καμπανάρη Σοφία, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικείας Πάλης
  • Κολιτσόπουλος Αλέξιος, Πρωταθλητής Ευρώπης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • ΚιουρεγκιάνΑρτιόμ, Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • Κωνσταντινίδης Ιορδάνης, Ολυμπιονίκης Ελληνορωμαϊκής Πάλης
  • Μπάρμπας Ιωάννης, Πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής Πάλης – Ακαδημαϊκός
  • Παυλίδης Θεοδόσιος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης
  • Σταματάκου Ευγενία, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικείας Πάλης
  • Τασκούδης Απόστολος, Ολυμπιονίκης Ελευθέρας Πάλης
  • Τσιμπανάκου Κωνσταντίνα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πάλης

Προς αποφυγήν κάθε εκμετάλλευσης και παρεξήγησης της παραπάνω διακήρυξης μένουν στο άρθρο μόνο οι υπογράφοντες την Διακήρυξη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση υπεράσπισης πολιτικής κίνησης η Διοίκησης και οι προθέσεις μας παραμένουν αγνές όπως αναφέρονται και στην Διακήρυξη».

Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Γ΄ αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Γιάννη Μπάρμπα που συστρατεύεται με αυτή την κίνηση. Αν και μέλος της διοίκησης ουσιαστικά και αυτός παραδέχεται με αυτή την διακήρυξη ότι κάτι καλά δεν πάει στην ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts