ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΥΑΚ: Φθηνότερη η Ελλάδα για τους Καναδούς εφέτος | Έτος των “Ταξιδιών Εκδίκησης” το 2023

Φθηνότερα κατά 3% είναι τα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα εφέτος, σε σχέση με το 2022 στην καναδική τουριστική αγορά, παρά το γεγονός ότι οι αναζητήσεις πτήσεων στον Καναδά έχουν “εκτοξευτεί” κατά 100%, όπως αποκαλύπτει η KAYAK στην τελευταία έρευνά της για τις τάσεις των Καναδών ταξιδιωτών.

Αυτή η μείωση παρατηρείται παρά την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 21%, σε σχέση με πέρυσι. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα της μηχανής ταξιδιωτικών κρατήσεων δείχνουν ότι οι αναζητήσεις διεθνών πτήσεων στον Καναδά έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 100% (98%), γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Καναδοί αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο και κάνουν κρατήσεις για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια και όχι για σύντομες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

Αυτή είναι η χρονιά για τα “Ταξίδια Εκδίκησης”, υποστηρίζει η KAYAK, καθώς παρουσιάζει την πρόβλεψή της για τις ταξιδιωτικές τάσεις των Καναδών το 2023.

“Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αποκλεισμών και ταξιδιωτικών περιορισμών, τα ταξίδια επιστρέφουν σε μεγάλο βαθμό. Με το αυξημένο ενδιαφέρον για διεθνή ταξίδια, είναι σαφές ότι οι Καναδοί δεν σχεδιάζουν απλώς μια γρήγορη απόδραση το Σαββατοκύριακο, αλλά… διψούν για ταξίδια της bucket list για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο”, λέει ο Senior Country Manager της KAYAK, Leon Mulder.

Πιο οικονομικές οι πτήσεις προς παραθαλάσσιους προορισμούς

Η πρόσφατη επαναλειτουργία μιας σειράς ασιατικών προορισμών, σε συνδυασμό με την έντονη ζήτηση από την αγορά VFR (επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς), ανέδειξε τη Μανίλα (+287% ετήσια αύξηση των αναζητήσεων), το Τόκιο (+279% ετήσια αύξηση) και την Μπανγκόκ (+229% ετήσια αύξηση) στην κορυφή των δημοφιλών διεθνών προορισμών της KAYAK. Με τα αεροπορικά εισιτήρια δε, προς τον Νότιο Ειρηνικό να είναι χαμηλότερα 25% κατά μέσο όρο, από πέρυσι, αυτές οι συνήθως ακριβές πτήσεις μπορεί να είναι λιγότερο ακριβές εφέτος.

Τα στοιχεία της εταιρίας δείχνουν επίσης ότι οι πτήσεις προς ορισμένους παραθαλάσσιους προορισμούς είναι φθηνότερες από πέρυσι, όπως προς τη Μελβούρνη (10% ετήσια μείωση του αεροπορικού εισιτηρίου), την Κοπεγχάγη (8% ετήσια μείωση), την Κροατία (5% ετήσια μείωση) και την Ελλάδα (3% ετήσια μείωση).

Άλλα ευρήματα από την έκθεση της KAYAK περιλαμβάνουν…

-Οι διακοπές παραμονής έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Οι αναζητήσεις για καταλύματα στο εσωτερικό έχουν αυξηθεί κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι διεθνείς διαμονές κυριαρχούν με τις αναζητήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 94% συγκριτικά με το 2022.

-Τα στοιχεία της KAYAK δείχνουν ότι οι αναζητήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων από τους Καναδούς είναι αυξημένες τόσο διεθνώς (78% σε ετήσια βάση), όσο και στο εσωτερικό (4% σε ετήσια βάση), σε σύγκριση με τις αναζητήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων που υποχωρούν στις ΗΠΑ (μείωση 3% σε σχέση με πέρυσι).

-Οι Καναδοί εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την κράτηση ταξιδιού πιο νωρίς, με το μέσο “παράθυρο” κράτησης πτήσεων να αυξάνεται κατά 21% για τα ταξίδια εσωτερικού και κατά 14% για τα διεθνή ταξίδια, σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει περισσότερο από ένα μήνα για τις πτήσεις εσωτερικού (44 ημέρες πριν από την πτήση) και περίπου δύο μήνες (56-64 ημέρες πριν από την πτήση) για τους διεθνείς προορισμούς.

-Σύμφωνα με τα δεδομένα της KAYAK, κατά μέσο όρο, οι χαμηλότερες τιμές πτήσεων είναι διαθέσιμε τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή.

Η KAYAK εξέτασε τις αναζητήσεις για πτήσεις, διαμονή κι  ενοικιάσεις αυτοκινήτων από 7.1.2022 έως 20.11.2022 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1.1.2023 και 31.12.2023.

 

The post ΚΑΥΑΚ: Φθηνότερη η Ελλάδα για τους Καναδούς εφέτος | Έτος των “Ταξιδιών Εκδίκησης” το 2023 appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts