ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η Σουηδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων τα τελευταία 150 χρόνια

Η Σουηδία, η οποία διαφοροποιήθηκε από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για την πιο ήπια στάση στην καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού, κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα τελευταία 150 χρόνια, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η νόσος Covid-19 κόστισε τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουνίου -αριθμός που έχει πλέον ανέρχεται σε 5.800- απολογισμός μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Συνολικά, 51.405 Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ να καταγράφεται το 1869, όταν πέθαναν 55.431 άνθρωποι. Ο πληθυσμός της Σουηδίας τότε ήταν περίπου 4,1 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 10,3 εκατομμύρια τώρα.

Η διαφορετική προσέγγιση της Σουηδίας

Η Σουηδία έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση συγκριτικά με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηριζόμενη σε μεγαλύτερο βαθμό στα εθελοντικά μέτρα που επικεντρώνονται στην κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά, ενώ πολλές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν σε κάποιο βαθμό.

Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών ήταν υψηλότερος από ό,τι στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες επέλεξαν αυστηρότερα μέτρα. Η Νορβηγία για παράδειγμα, με περίπου το μισό πληθυσμό της Σουηδίας, κατέγραψε μόνο περίπου 260 θανάτους από Covid.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts