ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη εισηγούνται οι ειδικοί – «Όχι» σε ένα γενικό lockdown

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες – Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στον κωδικό 6, ήτοι να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο

Αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει επιδημιολογικό πρόβλημα εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα.

Κατά πληροφορίες, τέθηκε η πρόταση για γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά δεν έγινε δεκτή.

Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκονται οι επιβαρυμένες περιοχές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτές για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «κόκκινο» μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνει το λιανέμποριο και η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες σε αυτές τις περιοχές, εφαρμόζεται τηλεργασία και μετακίνηση με τους κωδικούς για συγκεκριμένους λόγους.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, ήτοι να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts