ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Ρούλα Τσουλέα

κορωνοϊός

Ο στόχος του 70% είχε τεθεί στις αρχές του χρόνου ως το ελάχιστο απαιτούμενο για την απόκτηση τείχους ανοσίας. Πλέον, όμως, έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω λόγω της επικράτησης του στελέχους Δέλτα.

Το 70% των ενηλίκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο για τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην εμβολιαστική στρατηγική της ΕΕ. Ο στόχος του 70% είχε τεθεί στις αρχές του χρόνου ως το ελάχιστο απαιτούμενο για την απόκτηση τείχους ανοσίας. Πλέον, όμως, έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω λόγω της επικράτησης του στελέχους Δέλτα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν επιτύχει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ τον στόχο του 70%. Κάποια έχουν υψηλότερα ποσοστά στους ενήλικες και άλλα χαμηλότερα.

«Το 70% των ενηλίκων στην ΕΕ είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που κατέστησαν εφικτό αυτό το επίτευγμα» έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιντεν.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts