ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες 11 περιφέρειες εντός και εκτός Αττικής!

  • Ρούλα Τσουλέα

κορωνοϊός

Ανησυχητικά υψηλά τα κρούσματα του κορωνοϊού σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Σημαντική αύξηση σήμερα σε αρκετές περιοχές της Αττικής η οποία, όμως, εξακολουθεί να έχει ελεγχόμενα κρούσματα σε σύγκριση με τον πληθυσμό της.

Ξέφρενη πορεία είχε ο κορωνοϊός το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τα κρούσματά του να φτάνουν σε τριψήφιους αριθμούς σε συνολικά 13 περιφερειακές ενότητες. Οι τέσσερις από αυτές βρίσκονται στην Αττική και οι υπόλοιπες εκτός λεκανοπεδίου.

Σε επίπεδο κρουσμάτων, πρώτη και με συντριπτική διαφορά είναι η Θεσσαλονίκη, που σήμερα ξεπέρασε τις 570 νέες διαγνώσεις. Ακολουθεί η Λάρισα με 270 και έπονται το κέντρο της Αθήνας, η Ημαθία, η Μαγνησία και η Πιερία.

Την ομάδα των 13 συμπληρώνουν Πειραιάς, Πέλλα, Βόρειος και Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ξάνθη, Αχαΐα και Τρίκαλα. Δεκάδες άλλες περιφέρειες, εντός και εκτός Αττικής, εξακολουθούν να καταγράφουν διψήφιο αριθμό περιστατικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 3.739 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, τα 21 είναι εισαγόμενα. Τα 12 από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μας. https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/10/covid-gr-daily-report-20211019.pdf

Από τα 3.718 εγχώρια κρούσματα που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, τα 701 (ποσοστό 18,85%) εντοπίστηκαν στην Αττική. Η κατανομή τους στο λεκανοπέδιο έχει ως εξής:

Ανατολική Αττική: 79

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 114 (χθες ήταν 78)

Δυτική Αττική: 26

Δυτικός Τομέας Αθήνας: 109 (χθες ήταν 68)

Κεντρικός Τομέας Αθήνας : 173 (χθες ήταν 134)

Νήσων: 6

Νότιος Τομέας Αθήνας: 68

Πειραιάς: 126 (χθες ήταν 75)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts