ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Η υπηρεσία MyHeritage πρόσθεσε μία νέα λειτουργία επεξεργασίας εικόνων, την οποία ονομάζει Deep Nostalgia και παράγει κινούμενες εικόνες από φωτογραφίες. Η σελίδα που ήδη είχε δύο δωρεάν υπηρεσίες βελτίωσης και χρωματισμού παλαιών φωτογραφιών προσφέρει και την νέα υπηρεσία δωρεάν.

Η νέα λειτουργία Deep Nostalgia δίνει κίνηση στα πρόσωπα στις φωτογραφίες με την τεχνολογία της εταιρείας D-ID, που ειδικεύεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, με εφαρμογή σε βίντεο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία βαθιάς μάθησης. Η MyHeritage ενσωμάτωσε αυτήν την τεχνολογία για να δώσει κίνηση στα πρόσωπα σε ιστορικές φωτογραφίες και να δημιουργήσει ρεαλιστικά βίντεο υψηλής ποιότητας.

Η κίνηση ενός προσώπου σε μια φωτογραφία διαρκεί συνήθως από 10 έως 20 δευτερόλεπτα, ενώ αν θέλετε να δώσετε κίνηση σε πολλά πρόσωπα σε μία φωτογραφία, θα πρέπει να δώσετε κίνηση σε καθένα ξεχωριστά.

Οι χρήστες που έχουν συνδρομή στο MyHeritage μπορούν να δώσουν κίνηση σε απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, ενώ όλοι οι άλλοι χρήστες μπορούν να δώσουν κίνηση σε αρκετές φωτογραφίες, δωρεάν, ανεξάρτητα από τον αριθμό των προσώπων στη φωτογραφία, κάτι που απαιτεί εγγραφή στην σελίδα.

Η κίνηση και η βελτίωση γίνονται στους διακομιστές στο MyHeritage και ούτε οι φωτογραφίες ούτε τα βίντεο κοινοποιούνται σε τρίτους, ενώ το τελικό βίντεο ανήκει στον χρήστη για να το κάνει ότι θέλει, να το κοινοποιήσει στα κοινωνικά δίκτυα ή να το στείλει σε φίλους και συγγενείς.

Ο χρήστης δεν έχει παρά να ανεβάσει την φωτογραφία που θέλει στην σελίδα της MyHeritage και να πατήσει να γίνει η επεξεργασία.

Το δοκιμάσαμε σε μία παλιά φωτογραφία και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό (όχι τέλειο) αν και κάποιος μπορεί να πει ότι είναι λίγο ανατριχιαστικό. Επιπλέον υπάρχουν επιλογές που μπορείς να κάνεις και να δεις ποια κίνηση σου αρέσει περισσότερο.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας σε μία εικόνα από την συλλογή του ιδρύματος Smithsonian είναι ελαφρώς καλύτερη αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ανατριχιαστικό καθώς το άτομο που απεικονίζεται δεν βρίσκεται στην ζωή.

Φυσικά με μία τέτοιου είδους λειτουργία υπάρχουν και θέματα που μπορούν να ανακύψουν για αυτό η MyHeritage αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε φωτογραφίες του χρήστη και όχι σε φωτογραφίες ατόμων εν ζωή χωρίς την άδειά τους.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανατριχιαστικό για μερικούς ανθρώπους αλλά μπορεί να αρέσει σε άλλους και όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες και λειτουργίες είναι στο χέρι του χρήση να την χρησιμοποιήσει σωστά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts