ΓΕΝΙΚΕΣ

ΜέΡΑ25: Το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί κανονικά

«Είναι αδιανόητο, ειδικά αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι χρειάζονται στήριξη, η κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε “καραντίνα” τα δικαιώματα τους» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στην ΕΡΤ που αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης το δώρο του Πάσχα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, με τη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου αν αυτό κρίνεται απαραίτητο μέσα από επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

«Καμία έκπτωση δεν πρέπει να γίνει εν μέσω κορωνοϊού στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αντιθέτως, θα πρέπει να γίνονται επιπλέον εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας τόσο αναφορικά με τις υπερωρίες των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όσο και με το κατά πόσον τους παρέχεται από τους εργοδότες ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την προστασία τους, όσο εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες» επισημαίνει.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts