ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ξυπνάω τις νύχτες από την σκέψη της πανδημίας – Δεν βοηθά το γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε

Share this

Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) ξανά γρήγορα, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της η οποία μεταδόθηκε απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, διαλύοντας έτσι τις ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων του lockdown στη Γερμανία. Στο μεταξύ, η κα Μέρκελ παραδέχθηκε απόψε ότι ξυπνάει μερικές φορές τη νύχτα με τη σκέψη της υγειονομικής κρίσης και τη διαχείρισή της, ενώ ελπίζει πως η μείωση των μολύνσεων, που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εμπορικών, ιδίως των κομμωτηρίων.

«Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται και πολλοί άνθρωποι λαχταρούν τη χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα. Πολλοί από τους γείτονες της Γερμανίας έκαναν αυτό το λάθος. Δεν μας βοηθά (όμως σε τίποτα) ένα γρήγορο άνοιγμα για να ξανακλείσουμε (μετά) γρήγορα», είπε η καγκελάριος, η οποία δεν έδωσε έτσι ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στο θέμα του lockdown.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ποια απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, διότι θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των αριθμών. Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε όμως τώρα θα ήταν μια κατάσταση όπως αυτή την οποία βιώνει η Πορτογαλία», πρόσθεσε η καγκελάριος.

«Πόσο θα ήθελα να ανακοινώσω και κάτι καλό. Αλλά δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ψευδείς ελπίδες. Είναι δύσκολες οι στιγμές», τόνισε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραδέχθηκε απόψε ότι ξυπνάει μερικές φορές τη νύχτα με τη σκέψη της υγειονομικής κρίσης και τη διαχείρισή της, ενώ ελπίζει πως η μείωση των μολύνσεων, που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εμπορικών, ιδίως των κομμωτηρίων.

«Μου συμβαίνει να ξυπνάω τη νύχτα και να σκέφτομαι όσα συμβαίνουν (…), είναι μια δύσκολη περίοδος για εμένα επίσης, καθώς πρέπει να σκεφτόμαστε σωστά, στριφογυρίζω ξανά και ξανά τις σκέψεις στο μυαλό μου, προτού πάρω αποφάσεις και όλο αυτό με ανησυχεί, είναι αλήθεια», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Τα κομμωτήρια

Η Άγγελα Μέρκελ, αν και δεν συνηθίζει να μιλάει για τα συναισθήματά της και την προσωπική ζωή της, είπε ότι έπρεπε να αποδεχθεί το κλείσιμο των κομμωτηρίων που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο και να συνηθίσει το γεγονός ότι θα έχει λίγες γκρίζες τρίχες.

Εντούτοις, διευκρίνισε ότι είχε την τύχη να έχει προσωπικά «μια βοηθό με την οποία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης». Στην τελική, ωστόσο, «θα πρέπει να ζούμε με μαλλιά που γκριζάρουν».

«Θα χαρώ επίσης όταν τα κομμωτήρια μπορέσουν να ξανανοίξουν», συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει, προς το παρόν, συγκεκριμένη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, RTL, AFP

Share this

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts