ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαραθώνιος Αθήνας με 5.000 Έλληνες δρομείς

Από το 1967 που ο Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε να διεξάγεται κάθε χρόνο ποτέ δεν υπήρξε αναβολή του. Φέτος τα πρωτόκολλα τον περιορίζουν, χωρίς όμως να επιβάλλουν την αναβολή για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας που παράλληλα αποτελεί και πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου για τον ΣΕΓΑΣ, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθεί προς συζήτηση στο συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μετά την ανακοίνωση του πρωτόκολλου και τον περιορισμό των συμμετοχών στις 5.000.
Λαμβάνοντας υπόψη πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθουν οι χιλιάδες ξένοι δρομείς στην Ελλάδα, σε μια περίοδο μάλιστα που αναμένεται το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, η διεξαγωγή του Μαραθωνίου μόνο με ντόπιους δρομείς είναι εφικτή αλλά και επιτακτική για λόγους παράδοσης. Αρκεί βέβαια να υπάρχει το ΟΚ από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.
Άλλωστε, μέχρι και το 2013 το συνολικό νούμερο των συμμετοχών στο Μαραθώνιο δεν ήταν και πολύ μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο των 5.000. Από το 2014 και μετά αυξήθηκαν τα νούμερα για να φτάσουμε στο περσινό ρεκόρ των 16.439.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, άλλος μαραθώνιος στην Ελλάδα δε θα διεξαχθεί. Θα μπορέσει η Αθήνα να συγκεντρώσει όλους τους Έλληνες δρομείς μαραθωνίου για να διατηρηθεί η παράδοση του ιστορικού Μαραθωνίου.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι δε θα διεξαχθούν οι παράλληλοι αγώνες των 5χλμ και 10χλμ που είναι ιδιαίτερα επικερδείς για τον ΣΕΓΑΣ ή θα διεξαχθούν άλλη μέρα που σίγουρα είναι πιο κοστοβόρο.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έχει δηλώσει ότι πιο πιθανό είναι να διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος παρά ο Μαραθώνιος. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν και οι δυο αγώνες τελικά.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts