ΓΕΝΙΚΕΣ

Μερικές εκατοντάδες υποκριτές πότε στο Σύνταγμα και πότε στην Αγία Παρασκευή…

  • Γράφει ο Κώστας Πολίτης

Δεν ξέρω πια με ποιους να τα βάλω!! Μ την κυβέρνηση, με το ΚΚΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κάποιους που κάνουν ότι δήθεν προσπαθούν να ασκήσουν τα… συνταγματικά τους δικαιώματα; Είναι πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Είναι αλήθεια και πρέπει να το παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο την επιδημία του θανατηφόρου κορονοϊού που έχει ενσκήψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Η χώρα μας κατάφερε να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της εξάπλωσής του. Ωστόσο, η κοινωνία μας θρήνησε μέχρι σήμερα 148 συμπατριώτες μας που νόσησαν από τον covid-19.

Δεν εξετάζω ηλικίες. Αυτό που έχει σημασία είναι πως χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση με τα περιοριστικά μέτρα που εγκαίρως εφάρμοσε, σταμάτησε τη διασπορά του κορονοϊού. Οι πολιτικοί της αντίπαλοι φάνηκαν ότι σκέφτονται μονάχα το κομματικό συμφέρον και σχεδόν δεν αναγνώρισαν τις προσπάθειές της να περιφρουρήσει την υγεία των πολιτών. Μπορεί να ταλαιπωρηθήκαμε, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Όμως ήταν για το καλό μας και για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας. Εκτός από κάποιους επιπόλαιους, στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός συμμορφώθηκε με τα περιοριστικά μέτρα.

Δεν μας στέρησε η κυβέρνηση την ελευθερία ούτε έριξε στην κυκλοφορία άρματα μάχης για να μας φοβερίσει. Ό,τι έκανε ήταν για να να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες που θα μας έσωζαν από την επιδημία. Και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε. Αλλά δεν έκανε εκείνο που έπρεπε όταν επέτρεψε στους “οργανωμένους” οπαδούς του ΚΚΕ να βγουν στο Σύνταγμα παρά τα περιοριστικά μέτρα και να παρουσιάσουν μια εικόνα που ευθέως παρέπεμπε στις αλήστου μνήμης εκδηλώσεις καθεστώτων που δεν θέλουμε ούτε κατά διάνοια ν’ αναφέρουμε. Το αστείο είναι ότι η συγκέντρωση σχεδόν “ενθουσίασε” τα μέσα ενημέρωσης που μιλούσαν για μια “εντυπωσιακή συγκέντρωση”, αφού, λέει, τηρήθηκαν τα σχετικά μέτρα ασφαλείας (μάσκες και τήρηση αποστάσεων). Το ζήτημα είναι ότι παρανόμησαν και η κυβέρνηση έκανε πως δεν είδε τι έγινε.

Ακολούθησαν τα γεγονότα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου κάποιες δεκάδες νεαροί, νομίζοντας ότι πάει κι έφυγε ο κορονοϊός μαζεύτηκαν να γλεντήσουν την “απελευθέρωση”! Οι εντολές της πολιτείας ήταν και είναι σαφείς: όχι συγκεντρώσεις, διότι εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει διασπορά του ιού. Οι συγκεντρωθέντες στο Σύνταγμα θέλησαν να τιμήσουν την Πρωτομαγιά. Μα όλοι τιμούμε την πρωτομαγιά κάθε χρόνο. Βλέπετε όμως ότι οι οπαδοί του ΚΚΕ έχουν την επιφοίτηση του αγίου πνεύματός της και δεν μπορούσαν να μην την τιμήσουν και φέτος εν μέσω της επιδημίας. Οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία της αγίας Παρασκευής θέλησαν να εκφράσουν το επαναστατικό τους πνεύμα με μπίρες και δεν ξέρω κι εγώ με τι άλλα ποτά.

Πώς να μην αναφέρω όμως κι όλους εκείνους τους “οικολόγους” που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Ήταν, όπως διάβασα, εκπρόσωποι διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και παρά την σχετική απαγόρευση της πολιτείας, εκείνοι αδιαφόρησαν κι έκαναν τη διαμαρτυρία τους! Τι κι αν οι επίσημες ανακοινώσεις απαγορεύουν το συγχρωτισμό και τις λαϊκές συνάξεις; Προφανώς θεώρησαν ότι η δική τους ευαισθησία για το σχέδιο νόμου που θα ψήφιζε η Βουλή ήταν πάνω από τις επίσημες απαγορεύσεις.

Το μόνο που πέτυχαν όλοι τους ήταν να αποδειχτεί για πολλοστή φορά ότι ακόμη η ελληνική κοινωνία δεν έχει απαλλαγεί από διάφορα συμπλέγματα που την κυνηγούν και δυστυχώς θα την τυραννούν για πολύ. Δεν μας έκλεισαν με τη βία στα σπίτια μας. Ο φόβος του θανατηφόρου κορονοϊού μας έκλεισε. Και δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ένιωσε ότι του έκοψαν την ανάσα και του στέρησαν την ελευθερία. Δεχτήκαμε τα περιοριστικά μέτρα για να σωθούμε! Αλλά δεν πρέπει κάποιοι να παρουσιάζονται ως οι φρουροί των θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματός μας που αναφέρονται στις λαϊκές ελευθερίες. Πρέπει να πολεμηθεί ο ιός και να βγούμε καθαροί σε μια καινούργια μέρα και τότε θα έχουμε το χρόνο να βάλουμε στο τραπέζι της διαλεκτικής τις πολιτικές αντιθέσεις μας και να δώσουμε μάχες πάντα για το καλό της χώρας μας.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts