ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετάβαση στη μεγάλη κατηγορία και βλέμμα στο Μόναχο για Μονόπωλη

Ο Δημήτρης Μονόπωλης περνάει τις τελευταίες του μέρες στην κατηγορία Κ23 καθώς από το 2021 θα ανήκει στην κατηγορία των ανδρών. Μαζί με την κατηγορία αλλάζει και η στοχοθέτησή του.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Ο 23χρονος Κερκυραίος έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες άλτες του τριπλούν και μαζί με τους επίσης νεαρούς Ανδρικόπουλο και Πανταζή διεκδικεί τα πρωτεία από τους πιο έμπειρους Τσιάμη, Μπόφτση και Μακρή. Με ατομικό ρεκόρ 16.53μ από το 2018 έχει αποδείξει ήδη ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, οπότε το μόνο που απομένει είναι να σταθεροποιηθεί σε μεγάλα άλματα πάνω από τα 16 μέτρα. Στη δύσκολη χρονιά του 2020, την τελευταία του στους νέους, σημείωσε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό με 15.83μ και 15.47μ στον ανοιχτό. Συνολικά σε αυτή τη μεταβατική κατηγορία των τριών χρόνων το αποκορύφωμα σε διεθνές επίπεδο ήταν η 16η θέση που πήρε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Γκέβλε το 2019. Πλέον ο μεγάλος στόχος του στόχος είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022 σε βάθος διετίας, όπως τόνισε ο ίδιος στο Sportsfeed: «Για τα επόμενα χρόνια ο μεγάλος στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022. Φέτος θα κατέβω για αρχή στον κλειστό, αν όλα πάνε με βάση τον προγραμματισμό και δεν αλλάξουν τα πράγματα».

Ο Μονόπωλης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Κύπρο όπου θα κάνει μαζί με δύο συναθλητές του από το γκρουπ του Νίκου Στυλιανίδη, τον Αντώνη Στυλιανίδη και τη Ναταλία Μπέση, τη χειμερινή προετοιμασία του για τη νέα χρονιά.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts