ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από 4 χρόνια η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ παραδέχθηκε παρατυπίες στο συμβούλιο

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ τους τελευταίους μήνες έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα καθώς διαρκώς προκύπτουν αποκαλύψεις για παρατυπίες με αποτέλεσμα να ζητηθεί η παρέμβαση ακόμα και εισαγγελέα. Παρά τις επιθετικές ανακοινώσεις (είναι της μόδας) αναγκάστηκε να παραδεχθεί τελικά πως τέσσερα χρόνια λειτουργούσε παράτυπα. Φυσικά δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση επ’ αυτού…

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Την προηγούμενη εβδομάδα, προκλήθηκε για άλλη μια φορά αναστάτωση με την παλινωδία στον αγώνα αξιολόγησης που ξεκίνησε ως επίσημος διεθνής, έγινε προπονητικός, ξαναέγινε επίσημος και αυτή τη στιγμή ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι πραγματικά ήταν και ποια τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Αναστάτωση υπήρξε και με τα κρούσματα κορονοϊού στη ρωσική ομάδα για τα οποία ενημέρωσε τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες ο ίδιος ο Τζιάνι Ποστιλιόνε (τεχνικός σύμβουλος Ελλάδας, Ρωσίας, Σερβίας) όσο και αν το διαψεύδει η απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε για όλες τις καταγγελίες.

Το ίδιο έκανε με την κατάρρευση της Αννέτας Κυρίδου, όμως τα έγγραφα από το νοσοκομείο απέδειξαν το αντίθετο.

To ίδιο έκανε και με τις καταγγελίες για τον προπονητή, τις οποίες διάψευσε αρχικά και στη συνέχεια απομάκρυνε τον προπονητή προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την πρόσληψη αντικαταστάτη του.

Το ίδιο έκανε για τις ανεπαρκείς εξηγήσεις που της χρέωσαν για τον οικονομικό έλεγχο και τελικά ζητήθηκε η παρέμβαση εισαγγελέα.

Το αποκορύφωμα όμως των παρατυπιών στην ΕΚΟΦΝΣ, ήταν η παράνομη όπως αναγκάστηκε και η ίδια η απερχόμενη διοίκηση να παραδεχθεί, παρουσία ενός διαιτητή στο διοικητικό συμβούλιο. Τέσσερα χρόνια φωνάζουν οι όμιλοι για την παρουσία του διαιτητή στο συμβούλιο, αλλά μάταια…

Το χρονικό της παρατυπίας

24/09/ 2016 – γενική συνέλευση εκλογών ΕΚΟΦΝΣ

Πρώτη καταγγελία για το ασυμβίβαστο διαιτητή να εκλεγεί στο Δ.Σ: Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τέθηκε θέμα ασυμβιβάστου μέλους της διοίκησης και μέλους της διαιτησίας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα να μιλάω σε προσωπικό επίπεδο αλλά η αναφορά ήταν συγκεκριμένη και προσωπική και αυτό, Βασίλη, μου έκανε και λίγο εντύπωση. Λοιπόν, η επωδός ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό δεν με βρίσκει σύμφωνο και θα τα ξεχωρίσω απόλυτα αυτά τα δύο. Οσο αφορά το νόμιμο υπάρχει από το Πρωτοδικείο Πειραιά τελεσίδικη απόφαση που επιτρέπει διαιτητές να είναι και μέλη Ομοσπονδιών. Ας τελειώσω ό,τι έχω να πω. Ας διαγράψουμε τη λέξη «τελεσίδικη». (παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου).

19/06/20  – Προκήρυξη 86ου πανελληνίου πρωταθλήματος Α-Γ, Ε-Ν, Π-Κ

Ο Παπαγιάννης είναι ο αλυτάρχης των αγώνων.

16/07/2020 – 1η καταγγελία στη ΓΓΑ

Η Ηλέκτρ Λάιλ καταθέτει καταγγελία προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και την ΕΚΟΦΝΣ  ότι ο Παπαγιάννης δεν έχει δικαίωμα να είναι μέλος ΔΣ και διαιτητής και μάλιστα αλυτάρχης αγώνων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η καταγγελία έμεινε στο γραφείο του Μαυρωτά…

22-26/07/2020  – Διεξαγωγή πανελλήνιου πρωταθλήματος

Παραθέτεται τμήμα των πρακτικών των εκλογών του 2016 οπου αναφέρει:         ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ:  Προσωπικά έχω πολλά χρόνια να εμπλακώ σε αγωνόδικο επιτροπή, η θέση μου είναι πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας τώρα, όπου απλώς ελέγχω και συντονίζω…

5/11/2020 – 2η καταγγελία στη ΓΓΑ

Με νεώτερα στοιχεία από αντίστοιχες αποφάσεις Πρωτοδικείων Κέρκυρας και Βόλου και Συμβουλίου Επικρατείας όπου ζητείται σύμφωνα με το Νόμο η καθαίρεση του Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ.

14/12/2020  – 3η καταγγελία στη ΓΓΑ με νεότερα στοιχεία 

Νέος φάκελος πηγαίνει στο Μαρούσι, όμως και πάλι παραμένει σε κάποιο γραφείο της ΓΓΑ παρά το γεγονός πως περιέχει επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία…

11/2/2020 – Μετά από 7 μήνες η ΓΓΑ ενεργοποιείται

Αναλαμβάνει την υπόθεση η νομική υπηρεσία του υπουργείου αθλητισμού και πολιτισμού. Κατόπιν διερεύνησης αποστέλλεται τελικά στην ΕΚΟΦΝΣ ενημέρωση από την ΓΓΑ.

23/2/2021 – Μετά από 4 χρόνια η διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ παραδέχεται την παρατυπία της

Με επίσημο της έγγραφο η απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ παραδέχθηκε την παράτυπη παρουσία του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη στο συμβούλιο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Το γιατί η ΓΓΑ καθυστερούσε επτά μήνες και έπρεπε να αναλάβει η νομική υπηρεσία του υπουργείου αθλητισμού και πολιτισμού να εφαρμόσει το νόμο, είναι κάτι που μόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς μπορεί να απαντήσει.
Όσον αφορά τα παράτυπα μέλη του συμβουλίου της ΕΚΟΦΝΣ, ο μεν Παπαγιάννης παραιτήθηκε από το σώμα της διαιτησίας ώστε να μπορέσει να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές για μέλος ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ ξανά. Το ίδιο και η Σαμίου, προτίμησε να παραιτηθεί από τη διαιτησία για να διατηρήσει την έμμισθη θέση υπαλλήλου της ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts