ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με θεατή τον Ερμή του Πραξιτέλη!

Με συγκλονίζει! Η ηρεμία και η γαλήνη στεκονται επιβλητικοι φυλακες στην ιστορία αυτης της γης… Αρχαία Ολυμπία! Λίκνο της Ελλαδας ανυπέρβλητο!!! Καθηλωτική…

του Θοδωρή Σαλαντή

Είμαστε εδώ για τον Εμμανουηλ Καραλη, το γαλούχημα του ιερού τόπου με δεσμούς αίματος. Τέταρτος Ολυμπιονικης στους τελευταίους αγωνες στο Τόκιο, ο Καραλης αγωνιζεται απόψε στην -κυριολεκτικά -Πατρογονική του γη. Διοτι μεταφορικά η Αρχαία Ολυμπία είναι η πατρίδα κάθε αθλητή και αθλήτριας, από κάθε γωνια του πλανήτη.

Λίγες εκατοντάδες μετρα από το αρχαίο σταδιο, σχεδόν μπροστά στο Μουσείο, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επικοντιστες θα δώσουν απόψε Κυριακή (19.00) τον αγώνα τους. Το street pole vault μιτιγκ είναι ο πρώτος αγώνας στίβου που ξεκινά στην Ολυμπία από φέτος και είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώνει χρόνο με το χρόνο το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Εδω λοιπον! Σε αποσταση αναπνοής απο το μεγαλούργημα του Ελληνικού πολιτισμού, τον Ερμη του Πραξιτελους θα γίνει ο αγώνας! Δίπλα στο απαράμιλλης κλασσικης ομορφιάς και κάλλους άγαλμα, θα αγωνιστούν οι σημερινοί νέοι. Πόση και οποία τύχη να έχεις τέτοιον θεατή, να τον αισθάνεσαι δίπλα σου!

Μεγάλο το βάρος! Να έχεις αγώνα δυόμισι χιλιάδες χρονια μετά στην κοιλάδα της Ηλιδας που ανέδειξε τον Διαγορα, τον Μίλωνα, τον Θεαγένη, τον Χιονι , τους Αρχαίους Ολυμπιονίκες! Να σε πλακώνει η ιστορία τούτης της χωρας, αυτού του τοπου, γι αυτό και μόνο σήμερα αξίζει το ταξίδι στην Ολυμπία.

Τυχεροί λοιπόν όσοι βρεθούν απόψε στα Ολυμπια! Διοτι θα θαυμάσουν ένα σπουδαίο Ελληνόπουλο που βλέπει μεγάλα ύψη, να τον τιμήσουν στον αγώνα του, οπως φυσικα και τους υπόλοιπους Αθλητές. Στεκόμαστε στον Καραλη διοτι ο πατέρας του, παλιός αθλητης και ο ιδιος, προσδοκά την αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας του μέσα από τον κλασικό αθλητισμο!

Στην αρχαία Ολυμπία σήμερα! ισως οι πιο τυχεροί, νοιωσουν και την ανάσα του Πραξιτελειου Ερμη μέσα από το Μουσείο. Να ξαναζεί τις μεγάλες Στιγμές της ιερής Ολυμπίας! Γιατι μας παρακολουθεί αιωνια…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts