ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με 93/94 ψήφους εκλέχθηκε ξανά πρόεδρος ο Μπαχ

Με παρολίγο ομόφωνη απόφαση σφράγισε την προεδρία του ο Τόμας Μπαχ, ο οποίος θα υπηρετήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Στο τέλος της 137ης συνεδρίασης η οποία εκτυλίχθηκε μέσω διαδικτύου, ο Μπαχ ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής από το 1991 και πρόεδρος από το 2013 εκλέχθηκε ξανά, όντας και ο μοναδικός υποψήφιος, για να αναλάβει τα ηνία του θεσμού. Από τις 94 συνολικές ψήφους ο Γερμανός δέχτηκε μία μόνο αρνητική και έτσι επιβεβαίωσε την εξουσία του μέχρι και το 2025.

Στον λόγο του μετά το τέλος της εκλογής δήλωσε: «Θα ήθελα να συνεχίσω να πετυχαίνω φιλόδοξους στόχους μαζί σας και στον μετά-κορoνοϊό κόσμο. Μάθαμε στην διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού τον δύσκολο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανταποκριθούμε στο Ολυμπιακό μας σλόγκαν «γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα», στον αθλητισμό και στην ζωή, μονάχα μόνο αν δουλεύουμε μαζί με αλληλεγγύη. Για αυτό θα ήθελα σήμερα να προτείνω το εξής, δεν θα έπρεπε να συμπληρώσουμε στο σλόγκαν μετά από μία παύλα, την λέξη «μαζί»; Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα-μαζί».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts