ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μόνο σωματεία με ειδική αθλητική αναγνώριση στους αγώνες

Τις γενικές προκηρύξεις των αγώνων έχει δημοσιεύσει ο ΣΕΓΑΣ για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κ16 και Κ18, όμως δεν αναφέρει πουθενά ποια σωματεία έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Την απάντηση την έχει δώσει από τις 14 Ιανουαρίου 2020 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού, Βασίλης Κάκκος, που έστειλε στον ΣΕΓΑΣ έγγραφο με θέμα: Εκκρεμότητες στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Στο έγγραφο αυτό που πρωτοκολλήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στις 20 Ιανουαρίου 2020, αναφέρεται:
«Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης αγωνιστικού αθλητισμού, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των ομοσπονδιών, υπενθυμίζουμε ότι η ομοσπονδία σας θα πρέπει να προβεί το συντομότερο δυνατόν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Τροποποίηση του καταστατικού ώστε να ορίζει ρητά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την εγγραφή του σωματείου την ομοσπονδία μέχρι τη χορήγηση στο σωματείο, βεβαίωσης του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 προκειμένου να αιτηθεί από τη ΓΓΑ ειδική αθλητική αναγνώριση.

2. Εκκαθάριση της σωματειακής βάσης της ομοσπονδίας σας συμπεριλαμβανόμενης γτης διαγραφής των σωματείων που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση.

3. Ενημέρωση των σωματείων σας που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ να υποβάλλουν στο αρμόδιο τμήμα (Τμήμα Αθλητικών Φορέων) της ΓΓΑ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να τους χορηγηθεί η εν λόγω αναγνώριση.

4. Συμπερίληψη στον Κανονισμό Αγώνων διάταξης με την οποία ορίζεται σύμφωνα με την αριθμ. 11596/9.5.2013 (ΦΕΚ 1218 Α’) απόφαση αρμόδιου για τον αθλητισμό υφυπουργού όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 274258/22.5.2019 (ΦΕΚ 2118 Β’) απόφαση του ιδίου ότι σωματείο που δεν έχει ειδική αθλητική αναγνώριση δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε επίσημο πανελλήνιο αγώνα.

5. Αποστολή στη ΓΓΑ των προϋπολογισμών και απολογισμών των δύο τελευταίων ετών των ενώσεων της ομοσπονδίας σας καθώς και των στοιχείων της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης ή προκειμένου για ενώσεις που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση, ενημέρωση τους προκειμένου να την αιτηθούν».

Σε ρεπορτάζ του Sportsfeed σε σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, προέκυψε πως δεν υπήρξε ενημέρωση από την ομοσπονδία παρά το γεγονός πως αυτό αναφέρεται ρητά από τη διεύθυνση αγωνιστικού αθλητισμού. Η μοναδική αναφορά που έχει γίνει περί ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, ήταν σε μία από τις επιστολές του Βασίλη Σεβαστή προς τα σωματεία, όπου στην τελευταία σειρά, καλεί όσα σωματεία δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση να αποκτήσουν. Αυτό μόνο, δίχως την υποσημείωση πως σε αντίθετη περίπτωση δε θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν….

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts