ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύκονος: Έτσι δρούσε η μαφία της κοκαΐνης – Αποκαλυπτικό βίντεο – Τα στοιχεία της δικογραφίας

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στα ίχνη των τεσσάρων συλληφθέντων – Ο ρόλος του αρχηγού, ενός σκληρού Αλβανού κακοποιού και το «βαρύ» ποινικό παρελθόν του – Άλλα τρία άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών

Μια πληροφορία τον περασμένο Οκτώβριο -ότι ένας νεαρός Αλβανός με μια μοτοσικλέτα Triumph Τiger διακινεί καθημερινά 200-300 γραμμάρια κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας– στάθηκε αφορμή να αποκαλυφθεί το πρώτο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης για τη φετινή τουριστική σεζόν στη Μύκονο.

Βέβαια για να φθάσουν στη διπλή επιχείρηση των αξιωματικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, χρειάστηκε να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των πρωταγωνιστών να καταγράφουν με κάμερες όλες τις κινήσεις τους σε Αθήνα και να χρησιμοποιήσουν ακόμη και drones που πετούν σε πολλά μποφόρ για υψηλή εποπτεία των ενεργειών τους στο νησί των ανέμων.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ταξίδια του κυκλώματος με αυτοκίνητα στη Χάγη της Ολλανδίας για την προμήθεια της καθαρής κοκαΐνης, οι επαφές και το πελατολόγιο του κυκλώματος.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι Αρχές στο ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Αλβανού αρχηγού.

Ενός σκληρού κακοποιού ο οποίος το 2015 αποφυλακίστηκε με αναστολή παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 47 χρόνια κάθειρξης, έχοντας στην πλάτη του το μισό ποινικό κώδικα και μια κινηματογραφική απόδραση.

Το 2012, η ομάδα κρούσης της συμμορίας, μπούκαρε με καλάζνικοφ σε νοσοκομείο των Τρικάλων όπου ο αρχηγός είχε μεταφερθεί απο τις φυλακές, προφασιζόμενος ασθένεια και τον άρπαξαν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στον Κόκκινο Μύλο έπειτα από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς!

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts