ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντουντουνάκη: Μικρή πορεία με μεγάλες υποσχέσεις

Η Άννα Ντουντουνάκη ταξίδεψε και εκείνη στην Βουδαπέστη για να συμμετάσχει στην ISL εκπροσωπώντας τη νέα, ιαπωνική ομάδα των Τόκιο Φρογκ Κινγκς.

της Σωτηρίας Στασινού

Παρόλο που η ομάδα έφτασε ως και τα ημιτελικά της λίγκας, στην Ντουντουνάκη δεν δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να δείξει της ικανότητές της. Η αθλήτρια δεν κολύμπησε πριν την 8η αγωνιστική στην οποία και επιλέχθηκε για τις σκυταλοδρομίες των 4Χ100 ελεύθερο, 4Χ100μ μεικτής και μεικτή 4Χ100μ ελεύθερο.

Και στις τρεις σκυτάλες η Ντουντουνάκη έκανε πολύ καλές επιδόσεις. Στην πρώτη της εμφάνιση σημείωσε 54.94 με flying start το 100άρι του ελευθέρου κάνοντας ατομικό ρεκόρ, μετά από το 58.51 που είχε από το 2015 στο κολυμβητήριο της Κάντζας. Μία μέρα μετά κολύμπησε ξανά το ίδιο αγώνισμα, αυτή τη φορά στην μεικτή σκυταλοδρομία του ελεύθερου σταματώντας τον χρόνο της ομάδας σε 3:22.93, και το δικό της σε 54.56 με flying start. Έδειξε έτσι ότι μπορεί με μία καλή εκκίνηση να γίνει στο μέλλον η 3η Ελληνίδα που θα κολυμπήσει κάτω από τα 55 δευτερόλεπτα, μετά τις Νιαγκουάρα (54.06) και Δράκου (54.26). Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και στο αγώνισμά της, τα 100μ πεταλούδα, στο πλαίσιο της 4Χ100μ μεικτής, στο οποίο πάλι με flying start κολύμπησε σε 56.41. Η επίδοσή είναι πολύ καλή για την εποχή και έδειξε ότι μπορούσε να κατέβει με άνεση τα 57 δευτερόλεπτα και να πλησιάσει την περσινή της επίδοση στο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης που της χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο, το 56.44.

Μπορεί η πορεία της στην ISL να ήταν μικρή αλλά σίγουρα φάνηκε ότι η Χανιώτισσα έχει όλα όσα χρειάζεται, σωματικά και πνευματικά για να κατεβάσει χρόνους και να κάνει ρεκόρ, στους επόμενους αγώνες. 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts