ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενάγηση στο Costa Toscana που κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ντουμπάι (pics)

Η τεράστια θωριά του υπερσύγχρονου κρουαζιερόπλοιου Costa Toscana δέσποζε με την παρουσία της το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ναυαρχίδα της Costa Cruises έπιασε για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου.

Το newmoney.gr το επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στους εντυπωσιακούς και καινοτόμους χώρους του.

Το Costa Toscana
Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Costa Toscana
Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Costa Toscana

Το Costa Toscana, όπως μας επεσήμαναν αξιωματικοί του πληρώματος, είναι κάτι περισσότερο από ένα πλοίο. Είναι μια «έξυπνη πόλη» η οποία σχεδιάστηκε για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, άνεση καθώς και περιβαλλοντολογική συνείδηση.

Το Costa Toscana , όπως και το Costa Smeralda έχει τη δυνατότητα να κινείται τόσο με το κλασσικό fuel oil αλλά και με υγροποιημένο φυσικό αέριο-LNG ένα από τα λίγα που πλέουν σήμερα στις θάλασσες του κόσμου. Αφαλατωτές μετατρέπουν το θαλασσινό νερό προκειμένου να ικανοποιούνται όλες οι ημερήσιες ανάγκες του.

Η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται στο ελάχιστο με τη βοήθεια ενός έξυπνου συστήματος ενεργειακής απόδοσης. Επιπλέον, το 100% των απορριμμάτων διαλέγεται και υλικά όπως πλαστικό, χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο ανακυκλώνονται πάνω στο πλοίο, ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που στοχεύει να μειώσει δραστικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Costa Toscana
Το Costa Toscana

Πλοιοκτήτρια είναι η Costa Crociere η οποία ανήκει στον όμιλο Carnival.

«Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία όπου σας περιμένουν παραστάσεις και ψυχαγωγία με διεθνείς καλλιτέχνες, καθώς και πισίνες με τσουλήθρες και θαλάσσια παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, ένα υπερσύγχρονο σπα, γυμναστήριο και πολλά άλλα» προτρέπει η Τατιάνα Χάμπα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Cruiseway Travel που μας συνόδεψε στην επίσκεψη:

Η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Cruiseway Travel, Τατιάνα Χάμπα
Ο δημοσιογράφος του Newmoney.gr, Μηνάς Τσαμόπουλος

«Το Costa Toscana είναι επίσης συνώνυμο της εξαιρετικής κουζίνας όπου το νέο θεματικό εστιατόριο «Archipelago», ανοίγει νέους ορίζοντες στη γευστική εμπειρία. Τρεις παγκοσμίου φήμης σεφ, ο Μπρούνο Μπαρμπιέρι, Ελεν Νταρόζε και Άντζελ, με τρία νέα μενού ερμηνεύουν εκ νέου τα υλικά, τις παραδόσεις και τις συνταγές των προορισμών του επόμενου προορισμού της κρουαζιέρας».

Το πλοίο αναχώρησε από τον Πειραιά για το Ντουμπάι απ’ όπου και θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν όπου οι τιμές ξεκινούν από €349 με τους φόρους) το άτομο σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα. Στην κρουαζιέρα αυτή, ταξιδεύουν 2.800 επιβάτες και 1.280 μέλη πληρώματος και έχει συνολική διάρκεια 20 ημερών έχοντας αποπλεύσει από τη Σαβόνα.

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Costa Toscana
Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Costa Toscana

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2021 στις γιάρδες της Μέγιερ στο Τουρκού της Φινλανδίας. Έχει μήκος 337 μέτρα και πλάτος 42. Διαθέτει τέσσερις κύριους κινητήρες διπλού καυσίμου που παράγουν ισχύ 61.760 kW.

Λειτουργεί με δύο κινητήρες Azipod για υπηρεσιακή ταχύτητα 17 κόμβων. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι οι 23 κόμβοι.

Στη μέγιστη χωρητικότητα μπορεί να μεταφέρει 6.391 επιβάτες που εξυπηρετούνται 2.200 μέλη πληρώματος. Έχει 2.663 καμπίνες εκ των οποίων είναι οι 1.550 είναι με μπαλκόνι, 13 πισίνες και θερμά λουτρά, 11 εστιατόρια και 19 μπαρ και λάουνζ.

Στιγμιότυπο από το Costa Toscana
Στιγμιότυπο από το Costa Toscana
Στιγμιότυπο από το Costa Toscana

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη η ζήτηση για διατηρητέα – Προς πώληση με τιμές έως και πάνω από €5 εκατ.

Τα επώνυμα σφυριά που θα χτυπήσουν ως το τέλος της χρονιάς (pics)

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts