ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Θανάσης Λάλας μιλά για τη συνάντηση Θεοδωράκη – Καζαντζίδη – «Η ζωή έστησε αυτή την συνάντηση»

Για τη θρυλική συνύπαρξη του Μίκη Θεοδωράκη με τον Στέλιο Καζαντζίδη στην εκπομπή «Στη φάρμα των ανθρώπων» μίλησε ο Θανάσης Λάλας, εξιστορώντας τις λεπτομέρειεες για εκείνη τη μοναδική τηλεοπτική συνάντηση των δύο σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Όπως τόνισε ο κ. Λάλας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, η συνάντηση Θεοδωράκη – Καζαντζίδη δεν ήταν προγραμματισμένη. «Να είναι καλά ο Μίκης, να είναι καλά ο Στέλιος, πιστεύω ότι θα συναντηθούν εκεί επάνω και θα κάνουν μία φοβερή βραδιά», είπε ο Θανάσης Λάλας.

Επίσης, αναφέρθηκε στα περιστατικά που οδήγησαν στην τυχαία συγκλονιστική αυτή συνάντηση: «Είχα ένα οκτάωρο εγγραφών, τέσσερις ώρες για την πρώτη εκπομπή με τον Μίκη Θεοδωράκη και τέσσερις για την επόμενη με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ο Θεοδωράκης είναι ποταμός, έχουμε ξεχαστεί και με ειδοποιεί η παραγωγός μου στο αυτί ότι έχει έρθει ο Καζαντζίδης. Οπότε εγώ τους λέω δεν πειράζει βάλτε τον μέσα τον Καζαντζίδη, αλλά συνεχίστε να γράφετε».

«Αυτοί είχαν 20 χρόνια να ειδωθούν. Ο Θεοδωράκης έχει μια φοβερή γενναιοδωρία απέναντί του, ο Καζαντζίδης είναι “ανοιχτός” και με το που μπαίνει μέσα ζητάει μια κιθάρα. Λένε κάποια συνθηματικά μεταξύ τους και ο Καζαντζίδης αρχίζει να τραγουδάει το “Σαββατόβραδο” και να του θυμίζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα απ΄όταν του έδωσε το τραγούδι. Και του λέει ο Μίκης “τραγούδησέ το και θα κάνω εγώ τη Μαρινέλα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Θανάσης Λάλας η συνάντηση αυτή οδήγησε σε μια συμφωνία ότι θα κάνουν από κοινού μια συναυλία, την οποία μάλιστα επισφράγισαν, υπογράφοντας σε ένα χαρτί ότι θα κρατήσουν το λόγο τους.

«Η ζωή έστησε αυτή την συνάντηση. Δεν την έστησα εγώ για να πάρω τα εύσημα αυτής της ιστορίας» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

«Ο Θάνατος του Μίκη είναι μια υπογραφή αιωνιότητας»

Ο δημοσιογράφος, που έχει συναντήσει και μιλήσει με εκατοντάδες μυθικές προσωπικότητες από όλους τους χώρους, αποχαιρέτησε με το δικό του τρόπο και τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Θεοδωράκης για μένα είναι συγγενής μας. Γιατί ένας συγγενής μας πολύ θετικός, είναι αυτός που μας παίρνει και μας πάει κάπου. Κάπου που είναι πολύ πιο σημαντικά από εκεί που είμαστε» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο Θάνατος του Μίκη δεν είναι απώλεια. Είναι μια υπογραφή αιωνιότητας. Ο Θεοδωράκης έχει ανοίξει μια πορτίτσα που μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο από τον βιολογικό του θάνατο».

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts