ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο μύθος των 24 ωρών για τον έλεγχο ντόπινγκ

Στη δήλωση του ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας αναφέρει το διάστημα των 24 ωρών ως «παράθυρο» για τον έλεγχο ντόπινγκ. Μύθος.

Πουθενά δεν υπάρχει αυτός ο κανονισμός και φυσικά δεν ευσταθεί ως ισχυρισμός σε κανένα θεσμικό όργανο. Όσοι έχουν παρακολουθήσει αγώνες από κοντά, σε οποιοδήποτε άθλημα, εντοπίζουν τους υπεύθυνους με τα μπλουζάκια που γράφουν DOPING και είναι τα μέλη της υπηρεσίας που έχουν επιφορτιστεί τον έλεγχο των αθλητών και αθλητριών. Οι συγκεκριμένοι ακολουθούν παντού τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν επιλεχθεί για τον έλεγχο, μέχρι να τεθούν στη διάθεσή τους. Τους περιμένουν υπομονετικά στη μεικτή ζώνη, στην αίθουσα Τύπου, κατά τη διάρκεια των απονομών και στη συνέχεια αναχωρούν μαζί για την αίθουσα όπου ο αθλητής ή η αθλήτρια καλείται να δώσει δείγμα.
Το «παράθυρο» των 24 ωρών, είναι η ανοχή που επιλέγει να δείξει η ομοσπονδία (αν η ίδια το επιθυμεί) όταν κάποιος αθλητής αγωνίζεται σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό όπου δεν υφίσταται έλεγχος ντόπινγκ και πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ελεγχθεί εδώ.
Η αναφορά που υπάρχει λοιπόν από τον Εθνικό προπονητή στη γραπτή του δήλωση περί 24 ωρών για το δείγμα είναι αναληθής και δεν υφίσταται πουθενά ως κανονισμός. Άλλωστε η World Athletics που είναι και η καθύλην αρμόδια, ακυρώνει τον ισχυρισμό καθώς στον κανονισμός της αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι έλεγχοι γίνονται ευθύς αμέσως μετά τον αγώνα. Άλλωστε δε φεύγει από το στάδιο αν δεν γίνει ο έλεγχος.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts