ΥΓΕΙΑ

Πέτσας: Μόλις 22 κενές κλίνες Εντατικής για Covid-19 στην Αττική

  • Γιάννα Σουλάκη

διασωληνωμένους

Σε μία εβδομάδα αναμένεται να έχουν προστεθεί ακόμη 40 στην Περιφέρεια με την υψηλότερη δραστηριότητα του κορονοϊού στη χώρα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων με κορονοϊό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίοα επισήμανε ότι ορισμένες περιοχές της χώρας είναι ήδη σε πορτοκαλί επίπεδο.

Παρουσιάζοντας στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλας, ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισήμανε ότι οι διαθέσιμες Εντατικές Covid στο λεκανοπέδιο είναι μόλις 22, ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέχει προνομιακή θέση στη διαχείριση της παγκόσμιας πανδημίας, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου βρισκόμασταν στην 124 θέση διεθνώς και ενώ ο μέσος όρος είναι 3.817 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, στην Ελλάδα είναι 1.319, δηλαδή τρεις φορές μικρότερος από τον μέσο όρο.

Αναφορικά με τους θανάτους από ή με κορονοϊό, ο κ. Πέτσας είπε ότι είμαστε στην 110η θέση διεθνώς και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος θανάτων είναι 120,6 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ο εθνικός μέσος όρος είναι 30, δηλαδή τέσσερις φορές μικρότερος. «Αυτή την επιτυχία, όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε μέχρι να δοθεί οριστική λύση, όπως το εμβόλιο ή μία αποτελεσματική θεραπεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα για κάποιες περιοχές της χώρας, που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και πριν ανάψει κόκκινο».

Σε αυτές ανήκει η Περιφέρεια Αττικής που εμφανίζει τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Την ίδια στιγμή όμως, δύο στις τρεις Εντατικές που έχουν διατεθεί για ασθενείς με Covid είναι ήδη κατειλημμένες στην ίδια Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts