ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πλήρεις ομάδες στο βαλκανικό κάθε χρόνο

Τα βαλκανικά πρωταθλήματα στίβου, ανοιχτού και κλειστού κάθε χρόνο είχαν μηδενική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του ΣΕΓΑΣ και μειωμένο ενδιαφέρον για την ομοσπονδία. Φέτος όμως έγιναν Νο1 διεθνής στόχος, ελλείψη άλλου για τον ΣΕΓΑΣ (που λησμονεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου).

Αρκετές φορές ήταν αυτές που τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, όσο και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής τόνισαν ότι η ομοσπονδία θα στείλει πλήρη ομάδα στα βαλκανικά πρωταθλήματα. Κάτι που θα πράξουν για πρώτη φορά και είναι προφανές ότι το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους.
Η βαλκανική ομοσπονδία στίβου του δαιμόνιου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ κάθε χρόνο καλύπτει όλα τα έξοδα για 30μελή αποστολή, 22 αθλητών/αθλητριών και οκτώ συνοδών/προπονητών. Το αναφέρει ξεκάθαρα η προκήρυξη της βαλκανικής ομοσπονδίας και αφορά όλους τους αγώνες που διεξάγονται υπό τη δική της αιγίδα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Τι έκανε το 2019 ο ΣΕΓΑΣ; Στα βαλκανικά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου έστειλε:

  • Α/Γ – 24
  • Κ20 – 7
  • Κ18 – 10

Αντιστοίχως στα πρωταθλήματα του κλειστού έστειλε:

  • Α/Γ – 14
  • Κ20 – 9

Παραδοσιακά τα βαλκανικά πρωταθλήματα είναι μια διοργάνωση που οι ελίτ αθλητές της Εθνικής συμμετέχουν μόνο αν έχουν στόχο την επίτευξη ορίου για κάποια διοργάνωση (ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο) που ακολουθεί. Διαφορετικά απέχουν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Είναι όλοι αυτοί οι αθλητές/αθλήτριες που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και το να αγωνιστούν με το εθνόσημο στο βαλκανικό, αποτελεί για τους ίδιους μια επιβράβευση και επιπλέον… καύσιμο να συνεχίσουν τον υψηλό αθλητισμό γιατί χωρίς αυτούς, πανελλήνια πρωταθλήματα δε διεξάγονται. Δε γίνεται ο Μίλτος Τεντόγλου να πηδάει μόνος τους στον τελικό του μήκους…
Αυτό που (μακάρι) θα κάνει φέτος ο ΣΕΓΑΣ έπρεπε να το κάνει όλες τις προηγούμενες χρονιές και σίγουρα πρέπει να το καθιερώσει τις επόμενες.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts