ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλακιωτάκης: Το λιμάνι της Καβάλας προστίθεται στο «τρίγωνο» των ιδιωτικοποιήσεων Ηγουμενίτσας – Βόλου – Αλεξανδρούπολης

Ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των 10 περιφερειακλων λιμανιών έχουν δείξει Αμερικανοί, Κινέζοι και Άραβες επενδυτές αλλά και ο Όμιλος Γκριμάλντι

Το λιμάνι της Καβάλας προστίθεται στις άμεσες ιδιωτικοποιήσεις μετατρέποντας το τρίγωνο Ηγουμενίτσας – Βόλου – Αλεξανδρούπολης σε… τετράγωνο.

Το αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας του ΙΟΒΕ για τον κλάδο της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού

Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός η περίπτωση κάθε λιμανιού έχει εξεταστεί ξεχωριστά, ούτως ώστε, πάντα με γνώμονα τα δημόσια έσοδα, να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης.

«Η εθνική λιμενική πολιτική αναθεωρείται και θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας -Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου».

Ενδιαφέρον έχουν ήδη δείξει Αμερικάνοι επενδυτές εκτός από τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας και για το λιμάνι του Βόλου όπως έχει αποκαλύψει ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει δείξει και ο πλοιοκτήτης Εμάνουελ Γκριμάλντι ο οποίος δήλωσε το περασμένο φθινόπωρο:

«Οι ευκαιρίες για τον Όμιλο Γκριμάλντι στην Ελλάδα είναι τα λιμάνια της Πάτρας, Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου».

Κινέζοι και Άραβες είναι ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει επενδυτών αλλά ζητούν να μάθουν το πλαίσιο λειτουργίας όπως δήλωσε παλαιότερα ο ΥΝΑ Γιάννης Πλακιωτάκης.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts