ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Πήρε το προβάδισμα στη Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η μονομαχία στην Τζόρτζια, μια από τις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν «έκοβε την ψαλίδα» με τον Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αυτή πολιτεία και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση (στο 99% των ψήφων), πλέον έχει πάρει το προβάδισμα με 917 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο Τραμπ είχε καταφύγει στο δικαστήριο της Τζόρτζια για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων εκεί (το ίδιο έχει κάνει εξάλλου και στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια), αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Αν πράγματι κερδίσει την πολιτεία αυτή, τότε ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι στον δρόμο για μια άνετη νίκη. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Μπάιντεν χρειάζεται να κερδίσει σε δύο από τις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια ή να κερδίσει στην Πενσυλβάνια.

Αντίθετα, για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυλβάνια και σε μία από τις τρεις: Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα και Τζόρτζια

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts