ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας: Κερδίσαμε τη μάχη με τον κορονοϊό

Μια σημαντική νίκη απέναντι στον νέο κορονοϊο πέτυχε η Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε σήμερα (27/04) η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν, την ώρα που προχωρά σε άρση ορισμένων περιορισμών.

«Δεν υπάρχει γενικευμένη και μη εντοπισμένη μετάδοση (του ιού) στη Νέα Ζηλανδία. Κερδίσαμε αυτή τη μάχη», δήλωσε ύστερα από σχεδόν πέντε εβδομάδες περιορισμών. Το επίπεδο συναγερμού στη χώρα είχε αναβαθμιστεί στην ανώτατη βαθμίδα (4). Από σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) θα μειωθεί κατά μία βαθμίδα. Ορισμένες επιχειρήσεις και κάποια σχολεία θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν.

Ωστόσο, η Άρντερν θύμισε ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το πότε θα εξαφανιστεί κάθε κίνδυνος μετάδοσης, που θα επιτρέψει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Όλος ο κόσμος θέλει «να αποκαταστήσουν στις κοινωνικές σχέσεις που τόσο μας λείπουν», σημείωσε, για να προσθέσει πως «για να γίνει αυτό με κάθε ασφάλεια, οφείλουμε να προχωρήσουμε αργά και με σύνεση».

«Δεν θα διακινδυνεύσω να χάσουμε αυτό που έχουμε κερδίσει σε ό,τι αφορά την υγεία των Νεοζηλανδών. Άρα, εάν πρέπει να παραμείνουμε στο επίπεδο 3, θα το κάνουμε», επισήμανε η Άρντερν, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Νέα Ζηλανδία έδωσε εντολή στα τέλη Μαρτίου για μέτρα περιορισμού τεσσάρων εβδομάδων, που περιελάμβαναν το κλείσιμο των συνόρων, την υποχρέωση παραμονής στο σπίτι και την αναστολή των δραστηριοτήτων των εμπορικών επιχειρήσεων και των μη απαραίτητων υπηρεσιών.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.122 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 19 θάνατοι. Το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα των 5 περίπου εκατ. κατοίκων, καταγράφηκε μόνο ένα κρούσμα της Covid-19.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts