ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα επαναλειτουργήσει η Βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο

Η Βρετανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο η οποία έκλεισε εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι πολύ σύντομα την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουμε ξανά την πρεσβεία μας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας», είπε από την Ινδία όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Προσωρινή μετεγκατάσταση

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε τον Φεβρουάριο, ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι το γραφείο της πρεσβείας της στο Κίεβο μετεγκαθίσταται προσωρινά και ότι το προσωπικό εργάζεται από ένα πρεσβευτικό γραφείο στην πόλη Λβιβ.

Η Μελίντα Σίμονς, πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, αναμένεται να επιστρέψει στην πόλη και να αποκατασταθεί η προξενική παρουσία.

Η Βρετανία ακολουθεί την Ιταλία, την Ισπανία και την Ρουμανία που ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν ξανά τις πρεσβείες τους μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Ενδειξη εμπιστοσύνης

Η επαναλειτουργία της πρεσβείας εκλαμβάνεται ως ένδειξη αυξανόμενης εμπιστοσύνης ότι η Ρωσία θα αποτύχει να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα παρά τους φόβους ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες ή και χρόνια.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts